Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezi özelleşiyor

Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezi özelleşiyor :Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezi’nde yer alan taşınmazlar, devletin hüküm ve tasarrufunda olan alanlar ve üzerindeki kafeterya, pist, lift, gölet ve benzeri yapılar ile diğer varlıklar, üzerindeki haklarla birlikte özelleştirilecek.

Erzurum’da bulunan Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezi, iyileştirildikten sonra satışa çıkarılacak.

Özelleştirme İdaresi, Palandöken Kayak Merkezi ve Konaklı Kayak Merkezi’ni özelleştirme kapsamına aldı. Burada yer alan taşınmazlar, devletin hüküm ve tasarrufunda olan alanlar ve üzerindeki kafeterya, pist, lift, gölet ve benzeri yapılar ile diğer varlıklar, üzerindeki haklarla birlikte özelleştirilecek. Merkez hizmetlerinin yerinden yönetilmesi ve takibi amacıyla tta Gayrimenkul A.Ş.’ye bağlı birim tamamlanarak hizmetine başladı. Tesislerin özelleştirilmeye hazırlanması amacıyla, pistler, liftler, gondol, telesiyejin de içinde olduğu kayak merkezleri tek elde toplanacak, tek bilet sistemi olan ‘skipass’ ve teknik alt yapı oluşturulacak, tek güvenlik, arama-kurtarma ve sağlık sistemleri kurulacak, bu sistemin tek elden yönetilmesi için teknik ve idari personel istihdam edilecek. Kayak merkezlerinin uluslararası standartlara kavuşturulması amacıyla da çeşitli çalışmalar yapılacak. Ardından tesislerin ulusal ve uluslararası turizm piyasasında tanıtımı artırılacak, yurt içinde okullarda kayak sporuna yönelik özendirme çalışmalarına destek verilecek. Özel sektörün kayak merkezi işletmeciliğine yatırım yapması da özendirilecek.

Bu kapsamda, kayak merkezlerine yönelik rehabilitasyon çalışmaları süreci, operasyonel iyileştirme (liftler, pistler, kar ezme, suni kar yapma, biletleme sistemi ve mekanik tesisler ile kar araçlarının bakım onarımı), otel ve restoranlar, kayak okulu, kayak kiralama, dağ aktiviteleri, imar planı çalışması ile satış-tanıtım olmak üzere üç temel ayak üzerinde yürütülecek. Kayak merkezlerinin özelleştirme çalışmalarında, Özelleştirme İdaresi Başkanlığına yardımcı olması ve tesislerin uluslararası standartlara kavuşturulması amacıyla kış turizmi ve sporları ile birlikte, olimpiyat tesis yönetimi ve işletmeciliğinde uzman danışman firma olarak, McKinsey-Pas Grau International S.A. Konsorsiyumu ile anlaşma da yapıldı.

Dünyaya tanıtımı yapılacak

Kayak merkezlerinin öncelikli altyapı sorunlarının gelecek kayak sezonu öncesinde tamamlanması hedefleniyor. Merkezlerin tanıtımı için 360 derece panoramik çekimden çeşitli tanıtım yöntemlerine kadar her şey kullanılacak. Personelin yönetim kabiliyetinin artırılması çalışmalarının ardından yeni lift, gondol, pist alanları olmak üzere bütün merkezler uluslarası ölçeğe getirilecek. Bu çalışmalar için uzman kuruluşlardan destek alınacak. Ardından talebin artırılması amacıyla Orta Doğu, Orta Asya Türk Cumhuriyetleri, Rusya ve Avrupa merkezlerinde tanıtım turlarına çıkılacak.