Palandöken Alp Disiplini Kayak Kupası yapıldı

Palandöken Alp Disiplini Kayak Kupası yapıldı :Türkiye Kayak Federasyonu tarafından düzenlenen 22. Uluslararası Palandöken Alp Disiplini Kayak Kupası Yarışları Erzurum’da yapıldı. Federasyonu Başkanı Yarar; “Çıtamız, 2026 Olimpiyatları’nı alıncaya kadar yükselmeye devam edecek” dedi..

Palandöken Kayak Merkezi’ndeki Alp disiplini slalom yarışlarına, Türkiye’nin yanı sıra Bosna Hersek, Fransa, Lübnan, Bulgaristan, Macaristan, Özbekistan, Gürcistan, Slovenya, Slovakya, Ukrayna ve Hindistan’dan 58 sporcu katıldı.

Kıyasıya mücadeleye sahne olan ve iki gün süren yarışlar sonunda erkeklerde Bosna Hersek’ten Eman Emric, kadınlarda ise Bulgaristan’dan Maria Kırkova birincilik kürsüsüne çıktı.

Türk sporculardan erkeklerde Emre Şimşek ve Serdar Deniz ile kadınlarda Özlem Çarıkçıoğlu’nun üçüncülük elde ettiği yarışlarda, dereceye giren sporculara madalyaları düzenlenen törenle verildi.

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Mehmet Erol Yarar, madalya töreninde yaptığı konuşmada, bir yarışmayı daha başarılı bir şekilde tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Organizasyona katılan sporculara teşekkür eden Yarar, “(Çıtayı her zaman biraz daha yukarı çıkartacağız) demiştik. Çıtamız, 2026 Olimpiyatları’nı alıncaya kadar yükselmeye devam edecek. Çocuklarımızın burada madalya aldıklarını görüyoruz. İnşallah olimpiyat kürsüsünde de onları görmek istiyoruz. Onun için antrenör, gençler ve ailelerle beraber yoğun bir çalışma yapacağız” diye konuştu.

– Dereceye girenler

Yarışlarda alınan sonuçlar şöyle:

1. gün (Erkekler)

1- Eman Emric (Bosna Hersek)

2- Jan Jakubco (Slovakya)

3- Emre Şimşek (Türkiye)

1. gün (Kadınlar)

1- Maria Kırkova (Bulgaristan)

2- Jade Mattazi (Fransa)

3- Özlem Çarıkçıoğlu (Türkiye)

2. gün (Erkekler)

1- Eman Emric (Bosna Hersek)

2- Benjamin Szollos (Macaristan)

3- Serdar Deniz (Türkiye)

2. gün (Kadınlar)

1- Maria Kırkova (Bulgaristan)

2- Kseniya Grigoreva (Özbekistan)

3- Jade Mattazi (Fransa)