Palandökende Suni Karla Kayak

Palandökende Suni Karla Kayak :TÜRKİYE’nin önemli kayak merkezleri arasında yer alan Palandöken, yeni sezona geçen yıl olduğu gibi yine yapay karla hazırlanıyor. Geceleri suni kar yağdırılan Palandöken konuklarını bekliyor. Türkiye’de her yıl olduğu gibi bu yıl da kayak sezonuna en erken Palandöken’in ‘merhaba’ diyeceğini söyleyen otelciler, kayağı özleyenleri 1 Aralık’ta Erzurum’a davet etti.
Palandöken’deki Xanadu Snow White, Polat Renaissance ve Dedeman Otelleri özel pistlerine geceleri kar yağdırıyor. “Türkiye’nin neresinde olursanız olun, uçakla 1.5 saatte Paladöken kayak merkezindesiniz” sloganı ile yola çıkan otel işletmecileri, kar garantili satışların önem kazandığını söylediler.
Xanadu Snow White Genel Müdürü Altuğ Kargı, son iki yıldır Türkiye’de en erken kayak sezonunu otel olarak 1 Aralık’ta açtıklarını anımsattı. Kayak ve snowboard yapmayı severleri Palandöken’e davet eden Altuğ Kargı, 2012’de Türkiye’nin en iyi spor yatırım ödülünü, 2013’te ise Türkiye’nin en iyi kayak oteli unvanı aldıklarını belirtti. Işıklandırılmış pistler sayesinde konuklara gece kayağı yapma olanağı sunduklarını vurgulayan Altuğ Kargı, “Hem doğal hem de suni kar sayesinde çam ağaçları arasındaki pistlerimizi 1 Aralık günü için hazır hale getiriyoruz. 33 bin metreküplük su alan göletten aldığımız su ile 18 kilometrelik pistlerde kayak yapılacak” dedi.
Deniz seviyesinden 3 bin 176 yükseklikteki Palandöken Dağı’nın 2 bin 400 metresine geçen yıl 40 bin metreküp su tutacak gölet yaptırdıklarını vurgulayan Polat Renaissance Oteli Genel Müdürü Bora Kanber ise otele ait çam ağaçlarının arasından geçen 7 kilometrelik kayak pistini genişlettiklerini ve suni kar yağdırma yöntemi ile kayak sezonunu 5 aya çıkardıklarını anlattı. Yurt içi ve dışı pazarına daha kaliteli hizmet vermek adına önemli yatırımlar yaptıklarını hatırlatan Kanber, “Göletin suyundan yararlanarak kayak pistlerine Aralık ayı başlarından itibaren suni kar yağdıracağız. Böylelikle kayak sezonu Nisan ayı ortalarına kadar devam edecek. Ayrıca pistin yaklaşık 1 kilometrelik bölümünü ışıklandırdık. Konuklarımızın gece yarısına kadar kayak yapabilecek” diye konuştu.
Rusya, Ukrayna, İran, Hollanda ve Almanya’nın yanı sıra Türkiye’nin dört bir tarafından gelen tatilcilerin bu yıl doya doya kayak yapacağını vurgulayan Dedeman Oteli Genel Müdürü Mehmet Varol da, “Palandöken’de en uzunu 12 kilometre olmak üzere 40’a yakın pist var. 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’na ev sahipliği yapan Palandöken’de tatil yapmak ayrıcalıktır. Her yıl olduğu gibi yıl da Palandöken’e büyük bir rağbet var. Sezonda yüzde 100’e varan doluluk oranına yakalayacağımıza inanıyorum. Palandöken’e hiç kar yağmasa bile suni karlama sistemi ile 21 pist her zaman açık olacak” dedi.
Turizm Müdürlüğü yetkilileri ise havalimanının Palandöken’e 15 dakika uzaklıkta olmasının önemli bir ayrıcalık olduğunu belirttiler. Çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapan Erzurum’un Palandöken’e 5 dakikalık uzaklıkta bulunduğuna işaret eden yetkililer, “Kayak yaparak yorulanlar, eski bir Selçuklu şehri ve yüzlerce tarihi eseri olan Erzurum’un nezih ve otantik ortamında dinlenme olanağı bulacaklar. Erzurum’daki spor salonlarında buz pateni, curling, buz hokeyi yapılabilir. Kar raftingi, atlı cirit, kaplıcalar, yüksek irtifa kamp merkezi gibi alternatif turizm olanakları sunuluyor” dediler.