Polatlı YHT Garı

Polatlı Yüksek Hızlı Tren Garı, Ankara’nın Polatlı ilçesinde bulunan bir Yüksek Hızlı Tren garıdır. İstasyon, Polatlı’nın güneydoğusunda yer almakta olup Ankara-İstanbul ve Ankara-Konya yüksek hızlı demiryolu hatlarına hizmet vermektedir.

İstasyon, Ankara-Eskişehir YHT hattının açılmasından iki yıl sonra 16 Şubat 2011 tarihinde açılmıştır ve Türkiye’de sadece yüksek hızlı trenlere hizmet veren ilk demiryolu istasyonudur. Polatlı YHT, tarifeli tüm YHT trenleri Polatlı’da durmadığından, ortada iki ekspres hat bulunan yan platformlar vasıtasıyla iki platform tarafından hizmet vermektedir.

Adres: Eskipolatlı, 06900 Polatlı/Ankara
Açılış tarihi: 16 Şubat 2011
Mimari tarz: Modern mimarlık
Engelli erişimi: Evet

Polatlı hızlı tren istasyonu şehrin yaklaşık 4 km dışında olup sadece TCDD YHT trenleri bu istasyonda durmaktadır. Ana hat trenleri ile bölgesel trenler şehir merkezindeki eski TCDD Tren garından kalkıyor. Şehir merkezine sürekli dolmuş var ve bu dolmuşlar hızlı tren istasyonu ile merkezdeki tren istasyonunu birbirine bağlıyor. Yerleşim ve oteller ise şehir merkezinde. Eski Polatlı Tren İstasyonun karşısında pek çok ekonomik otel var. Polatlı Şehirlerarası Otobüs Terminali şehir merkezine yürüme mesafesinde. Otobüs terminalinden diğer ilçelere ve Ankara’ya seferler olduğu gibi Türkiye’nin her yerine de otobüsle gitmeniz mümkün!

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*