Şanlıurfa teleferik projesi kentin iki yakası birbirine bağlayacak (Foto Galeri)

Şanlıurfa teleferik projesi kentin iki yakası birbirine bağlayacak :Şanlıurfa’nın büyük şehir olması ile beldeden ilçe statüsüne yükselen Karaköprü’de ‘çılgın proje’ hayata geçiriliyor. Ulaşım sorunun çözülmesi ve turizm gelirinin sağlanması amacıyla kente yapılması planlanan 1700 metrelik teleferik hattı ile ilçenin önemli iki yakası birbirine bağlanacak.

Şanlıurfa’nın büyük şehir olması ile beldeden ilçe statüsüne yükselen Karaköprü’de ‘çılgın proje’ hayata geçiriliyor. Ulaşım sorunun çözülmesi ve turizm gelirinin sağlanması amacıyla kente yapılması planlanan 1700 metrelik teleferik hattı ile ilçenin önemli iki yakası birbirine bağlanacak.

Karaköprü ilçesinde kentin en önemli okullarının bulunduğu 350 bin nüfuslu Doğukent Mahallesi ile şehirler arası otobüs terminali, kentin en büyük hastanesi Mehmet Akif İnan Devlet Hastanesi ile alışveriş merkezinin de yer aldığı Esentepe mahallesi yaklaşık 10 milyon TL ile teleferik hattı kurulacak. İki ayrı tepe üzerinde kurulan mahalleler arasından geçen karayolu ve Akpınar Deresi nedeniyle 20 dakikayı aşan ulaşım zamanı zamanı ise bu projeyle 5 dakikaya düşürülmesi planlanıyor. Turizm açısından da büyük önem taşıyan proje tamamlandıktan sonra teleferik yolculuğu yapanlar, yolculuk esnasında Harran Ovası ve ovayı besleyen sulama kanalları, çevre düzenlemesine başlanılan Akpınar Deresi ile kent ormanı manzarasını havadan izleyebilecek. Çalışmaları büyük oranda tamamlanan, projenin detaylarının da belirlenmesinin ardından sahadaki çalışmalarına başlanacak.

Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, projenin Karacadağ Kalkınma Ajansı uzmanları tarafından da incelenerek bilimsel olarak onaylandığını belirterek, projede ilk kazmanın ise bayramdan sonra vurulacağı ifade etti. Başkan Çiftçi, “Karaköprü beldesi ilçe olduktan sonra belediyemiz hedeflerini çok yüksek bir şekilde ortaya koydu. Esentepe Mahallemizdeyiz, karşı mahalle dediğimiz Doğukent Mahallemize bağlayan teleferik ulaşım projesi hazırlıyoruz. Bin 700 metrelik teleferik ulaşım hattı iki mahalle arasını 5 dakikaya indirecek. Hem Şanlıurfamıza güzel bir vizyon kazandırabilmek, hem de öbür mahallede eğitim anlamında oluşan güzel okullarımızı, bu mahallede terminal, Şanlıurfa’nın en büyük devlet hastanesini ve AVM’sini birbirine bağlamak anlamda güzel düşünülmüş, uzmanlardan tarafından rantabıl kabul edilmiş bir projedir. Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından da projenin uygun olduğu, net ve bilimsel bir şekilde yönetim kurulu tarafından karara bağlandı” dedi. Proje için belediye meclisinden de gerekli yetkinin alındığını ifade eden Çiftçi, şöyle devam etti:

“Proje yabancı menşeli firmalar tarafından hazırlanıyor. Biz, bayramdan sonra projeyi sahada uygulayacağız. Meclisimizde de projenin yapımı ile ilgili yetkimizi almış bulunmaktayız. Projemiz, karşı tarafta 350 bin nüfusun yaşandığı, bu tarafta da 150 bin nüfusun yaşandığı iki mahalleyi ulaşım anlamda birbirine bağlayacak. Çok güvenli bir proje. Proje ile hızlı ulaşımı ve turizmi aynı anda hedefliyoruz. Emeği geçen tüm arkadaşları kutluyorum.”