Siteler-Karapürçek Teleferik Hattı İhalesi İptal Edildi

Siteler-Karapürçek Teleferik Hattı İhalesi İptal Edildi :Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in üst ölçekli plan kararlarına rağmen yapmak istediği Siteler-Karapürçek teleferik hattının ihalesi, Ankara 11. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in üst ölçekli plan kararlarına rağmen yapmak istediği Siteler-Karapürçek teleferik hattının ihalesi, Ankara 11. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi. Üst ölçekli plan kararlarına rağmen, yapılmasında ısrar edilen Siteler-Karapürçek teleferik hattına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli plan değişikliklerinin mahkeme kararıyla iptali sonrası, teleferik hattı montaj ve yapım ihalesi de iptal edildi.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 09.08.2012 tarih ve 1257 sayılı Siteler-Karapürçek teleferik hattına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli plan değişiklikleri ile ilgili Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin açtığı davada, Ankara 11. İdare Mahkemesi temmuz ayında iptal kararı vermişti. Bu iptal kararı ile teleferik hattı yapım ve montaj ihalesine ilişkin de iptal kararı bekleniyordu. Mahkeme, sonunda kararını verdi. 11. İdare Mahkemesi, teleferik hattının ihalesini de iptal etti.

“YANLIŞ HESAP BAĞDAT’TAN DÖNER”

Konuyla ilgili açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Beklediğimiz bir karardı, bilimi ve aklı kendisine rehber edinmeyen bir belediye yönetimine verilecek ders niteliğinde bir karardır.” dedi. Candan, 17.07.2012 tarihinde Ego Genel Müdürlüğü’nün web sayfasında ilan edilen Siteler-Karapürçek arasında yapılması planlanan teleferik sistemleri yapım ve montaj işi ihalesinin iptali için Mimarlar Odası Ankara Şubesi olarak dava açtıklarını söyledi. Candan, şunları kaydetti:

“Mahkemenin planı iptal etmesinin ardından teleferik hattı yapım ve montaj ihalesine ilişkin de iptal kararını bekliyorduk. Ankara halkı için sevindirici bir karar; kamunun kaynaklarının, akıl dışı projelere harcanmasının önüne geçildi. Yanlış hesap Bağdat’tan döner, Büyükşehir Belediyesi artık üst üste gelen bu iptal kararları ile aklını başına alır.”

MAHKEME YÜRÜTMEYİ DURDURMUŞTU

Temmuz ayında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, ulaşım projeleri arasında yer alan Siteler-Karapürçek teleferik hattına ilişkin planları iptal ederek, projenin hem Ulaşım Ana Planı’nda, hem de 2023 Başkent Nazım İmar Planı’nda ulaşım sistemi olarak yer almamasını gerekçe göstermişti. Mahkeme, üst ölçekli planlarda teleferik hattının fiziki-şematik olarak gösterilmeyip bir ulaşım sistemi olarak yer verilmemesine göre karar vermişti.