Snowboard 1. Etap Yarışları başladı

Snowboard 1. Etap Yarışları başladı :Türkiye Kayak Federasyonu tarafından düzenlenen “Snowboard 1. Etap Yarışları” başladı.

Palandöken Kayak Merkezi’nde yapılan yarışlara, 15 ilden 199 sporcu katıldı. Büyükler, gençler, çocuklar ve minikler kategorilerinde yapılan müsabakalarda, sporcular dereceye girebilmek için mücadele ediyor.

Kar sıkıntısı bulunmayan kayak merkezinde farklı illerden gelen erkek ve bayan sporcular, ilk gün “büyük slalom” dalında yarışıyor.

Kayak il temsilcisi Nevzat Bayraktar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye Kayak Federasyonu’nun puanlı yarışlarından biri olan snowboard müsabakalarını başlattıkların belirterek, bu yarışlardan sonra Türkiye Kayak Şampiyonası’nın yapılacağını söyledi.

Bugün büyük slalom yarışlarının tamamlanacağını anlatan Bayraktar, “Yarışmalara büyük ilgi var. Yarın da slalom yarışlarını yapacağız. Yarışmaların sonucuna göre Türkiye şampiyonasına katılacak yarışmacıları tespit edeceğiz” diye konuştu.

Türkiye’nin birçok yerine kar sıkıntısı yaşandığını ifade eden Bayraktar, “Dolayısıyla çoğu iller geç tarihte il birinciliklerini yapmak zorunda kaldı. Ondan dolayı da etap yarışları bu kadar uzadı. Şu ana kadar 1. ve 2. etap yarışlarının bitmesi gerekiyordu. Palandöken’de yarışmalar çok güzel gidiyor” şeklinde konuştu.