Teleferik Bayraklı Ve Denizi Biraraya Getirecek

TELEFERİK BAYRAKLI VE DENİZİ BİRARAYA GETİRECEK
Dönüşümün öyle bir anda olmayacağının da altını çizen Başkan Karabağ, “10 bin konutu bir anda değiştiremezsiniz. Evler ada ada yapılacak ve dönüşüm ilk olarak Edip Paksı Mahallesi’nden başlayacak. Projede Altınyol’un üstünden denize bağlantı da var. Brezilya’nın Rio kentinde Hz. İsa heykeline çıkan raylı teleferik gibi, buraya da raylı teleferik yapılacak. Bayraklı ile denizi kavuşturan bir teleferik planı da proje içerisinde yer alıyor” şeklinde konuştu.

BAŞKANIN OYU CHP’Yİ GEÇTİ
Başkanlık koltuğunda geçen 4 yıl boyunca verdikleri sözlerin tamamına yakınını gerçekleştirdiklerini söyleyen Karabağ, geriye kalan projelerin da bir içerisinde tamamlanabilecek çalışmalar olduğunu anlattı. Başkan Karabağ, SONAR araştırma şirketi tarafından yaklaşık bir hafta önce, 2 bin 13 kişi üzerinde yapılan anket sonuçlarına göre kişisel oy oranının, partinin aldığı değerin üzerinde olduğunu aktararak, “Ankete katılanlara ‘Pazar günü seçim olsa Başkan’a oy verir misiniz’ diye sorulmuş. Yüzde 52,3 evet cevabı çıkmış. Hangi partiye oy verirsiniz sorusunun cevabı ise yüzde 39,7 CHP olmuş” dedi.

DÖNÜŞÜMDE UZLAŞMA MAYIS’TA
Mayıs ayında kentsel dönüşüme yönelik uzlaşma çalışmalarına girileceğini dile getiren Başkan Karabağ, dönüşüm çalışmasını ele alan firmanın birkaç alternatif proje hazırladığını, bunlar arasından özellikle birini çok beğendiğini anlatan Karabağ, “Mevcut 5 bin konut var, bunun 1,5 katı konut yapılacak. Vatandaşlar kaçak yapılarının karşılığı olarak ne alacaklarını soruyor. Kaçak ve ruhsatlı yapıların enkaz değerlerinin ayrı ayrı değerlendirileceğini, toplam bina değerinin çıkacağını söylüyoruz. Karşılığında kaç daire çıkıyorsa bunu teklif edeceğiz; ama bu daireler 300-350 bin TL’den aşağı olmaz. Ankara Dikmen Vadisi 1. Etap, Portakal çiçeği projesi de böyle. Gecekonducu da orada hayat standardını yükseltecek. İnşaatın olduğu yerde rant vardır, o rantı da orada yapmak lazım. Biz belediye olarak aracı olacağız, kat karşılığı müteahhitlere vereceğiz. Aziz Bey ile anlaşmamız böyle. Uzlaştığımız bu insanlardan vekalet alacağız” diye konuştu.

“YEREL YÖNETİM DESTEĞİNİ ÇEKERSE KULÜPLER ÇÖKER”
Belediyelerin spor kulüplerine verdiği desteğin kısıtlanmasını da değerlendiren Başkan Karabağ, yerel yönetimlerin desteğinin devam etmesi gerektiğinin altını çizerek, “Yerel yönetimler amatör sporlardan desteğini çekerse o iş sınıfta kalır, amatör sporlar çöker. Spor kulüplerine destek devam etmeli. Denetçiler gelip spor kulüplerini denetlesinler, denetimi eksik tutmasınlar; ama destek olmazsa bu iş yürümez” dedi.

Kaynak: stargazete

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*