Uludağa teleferik seferleri başlıyor (Foto Galeri)

Uludağa teleferik seferleri başlıyor :Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi’nin Uludağ’a ulaşımı daha çağdaş bir hale kavuşturmak hedefiyle modernize edilerek kente kazandırılan yeni teleferikte yolculu seferlerin Mayıs ayının sonunda başlayacağını müjdeledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Valisi Münir Karaloğlu ile birlikte teleferiğin Kadıyayla ve Sarıalan istasyonları ile Uludağ Oteller Bölgesi ve Çobankaya’da incelemelerde bulundu.
Teleferiğin çalışmalarının tamamlanma aşamasına geldiğini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın turizm kenti olma yolunda önemli ulaşım araçlarından olan teleferikle ilgili bilgiler vererek, “Bursa’da turizmin gelişmesi amacıyla önemli adımlar atıyoruz. Uludağ’a ulaşımda 50 yıldır kullanılan teleferik yenileniyor. Teleferikte çalışmalar son aşamaya geldi, Mayıs ayı sonunda yeni teleferiğin işletimi başlayacak ve 20 sn arayla binilecek kabinlerle, teleferikle Sarıalan’a kadar ulaşım sağlanacak” dedi.

“Hedefimiz bir an önce 8,5 km’lik hatta yolcu taşımaktır”
Bir an önce vatandaşların Uludağ’a ulaşımını sağlamayı hedeflediklerini anlatan Başkan Altepe, bugüne dek yaşanan engeller nedeniyle teleferikte çalışmaların aksadığını ifade etti. Sarıalan’a kadar, iki istasyonda, toplamda 186 kabinle hizmet verecek olan teleferikle saatte maksimum bin 500 kişinin bir yönde gidebileceğini belirten Başkan Altepe, ikinci etapta ise teleferiği Oteller Bölgesi’ne ulaştırmayı istediklerini anlatırken, “Amacımız bir an önce yaklaşık 8,5 km’lik hattı tümüyle hizmete açmaktır. Teleferiğin bu ay sonunda Kadıyayla ve Sarıalan’a ulaşımının başlamasının ardından, kışa kadar da Oteller Bölgesi’ne ulaşımı sağlamayı ve daha sonra da teleferiği Gökdere’ye, şehiriçine kadar ulaştırmayı hedefliyoruz. Bu sayede Setbaşı civarında oluşturulacak istasyonla vatandaşlarımız buradan da teleferikten yararlanacaklar. Bursa’da teleferik bu şekilde çalışmaya başladığında hem Bursa hem de Türkiye ekonomisi kazanacak. Engeller çıkmadığı sürece kazanan Bursa olacak” şeklinde konuştu.
Başkan Altepe, Uludağ’daki altyapı çalışmalarından da örnekler vererek, Uludağ’da kongre merkezi, futbol sahası gibi alanların oluşturulacağını, 1. Bölge’de de 2. Bölge’deki gibi günübirlik tesislere yer verileceğini ve otopark yapılacağını söyledi.

“Büyükşehir Uludağ’a değer katacak”
Bursa Valisi Münir Karaloğlu da kentte, kent için yapılan özverili çalışmaların engellenmesinin kabul edilemez olduğuna işaret ederek, “Uludağ sadece Bursa için değil Türkiye için de çok önemli bir turizm merkezidir. Çalışmalar hızla sürüyor, buradaki sıkıntıları çözmek için çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Bursa’da Uludağ’da iyi işler yapılıyor. Uludağ’da üstyapı yetkisi de Büyükşehir Belediyesi’ne verilmelidir. Bizler Uludağ’ın sorunlarını Bursa Büyükşehir Belediyesi üzerinden çözebiliriz. Burada kanalizasyon sorunu vardı, BUSKİ bu sorunu çözdü. Uludağ’a doğalgaz getirilmesi konusunda EPDK’dan izin çıktı. Milli Parklar ile görüşmeler sürüyor, kanalizasyonun kente inmesi ve doğalgazın Uludağ’a taşınması gerekiyor. Bu işleri engellemeye çalışmak doğru değil. ‘Ağaç katliamı yapılıyor’ diye bahsedilen yeri hepimiz gördük, geçen aylarda orada yaşanan yangın örneğinde olduğu gibi sıkıntılar için ormanlarda bu gibi güvenlik yolları açılmak zorundadır. Bunları engellemek insana da çevreye de kötülüktür” diye konuştu.

“Uludağ 1 yılını kaybetti”
Vali Karaloğlu, Uludağ 1. Bölge’de 7 otelin otellerini yenilemeyi kabul ettiğini ifade ederek, “Uludağ yenilenmeye devam edecek. Uludağ bugüne kadarki engellerle 1 yıl kaybetti. Problemlerimizi çözmemiz, milletin ortak değer olan Uludağ’ı turizmde halk ettiği yere taşımamız gerekiyor. Bunlar zor değil, kolay işler. Büyükşehir Belediyesi’ne çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu çalışmalar hem Bursa’ya hem de Uludağ’a değer katacak” dedi.
İncelemeye katılan AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Kemal Şerbetçioğlu da Uludağ için yapılan çalışmaların önemine değinerek, “Teleferik Bursa’ya katma değer katacak önemli bir yatırım. Bursa’nın yanı sıra diğer illerden de ziyaretçi, alacak olan teleferik, Bursa için çok büyük bir değer olacak” şeklinde konuştu.