Uludağda Teleferik eylemi yapıldı

Uludağda Teleferik eylemi yapıldı : Kış turizmiyle Türkiye’nin cazibe merkezlerinden biri olan Uludağ’da yapılması planlanan teleferik projesinde ağaçların talan edildiğini öne süren bir grup eylemci basın açıklaması yaptı.

Nilüfer Kent Konseyi Uludağ Çalışma Grubu öncülüğünde bir araya gelen bazı sivil toplum örgütleri, Uludağ’da bir araya gelerek bölgedeki yapılması planlanan teleferik projesinde ağaçların talan edildiğini öne sürerek basın açıklaması yaptı.

Açıklamayı katılımcılar adına Nilüfer Kent Konseyi Uludağ Çalışma Grubu Başkanı Fahir Denizman okudu. Denizman, “Bilindiği gibi yeni Teleferik projesi için Sarıalan-Oteller Bölgesi arasındaki binlerce ağacın katliamına 15 Temmuz 2013′de sessiz sedasız başlanmış, hemen ardından Bursa Barosu ve Doğader, kesimin durdurulması için Bursa 2. İdare Mahkemesi’nde iptal davası açmıştır.” dedi.

Uludağ’a ulaşımda teleferiğin yapılmasına karşı olmadıklarını belirten Denizman, alternatif güzergah olarak, eski teleferiğin kullandığı Teferrüç-Sarıalan arasındaki yolu önerdi.

Uludağ’ın sahip olduğu doğal zenginliklerle dünyada ender bölgelerden biri olduğuna dikkati çeken Denizman, şu şekilde konuştu”Aslında Milli Parklar Kanunu’na göre, doğal ekosistem bozulamaz, yaban hayatı yok edilemez ve ihtiyaç duyulacak savunma amaçlı askeri tesisler dışında, her ne surette olursa olsun, hiçbir yapı ve tesis kurulamaz, işletilemez. Buradan bütün yetkililere sesleniyoruz. Uludağ milli park olarak kalmalıdır ve Milli Park Kanunları uygulanmalıdır.”

Açıklamanın ardından grup, Sarıalan’a yürüyüş düzenleyerek bölgede incelemelerde bulundu.