Uzungöl Teleferik Hattı Sözleşmesi İmzalandı

Uzungöl Teleferik Hattı Sözleşmesi İmzalandı:Uzungöl Teleferik Hattı Sözleşmesi İmzalandı :Yaban hayatı açısından oldukça zengin olan Uzungöl, içerisinde barındırdığı zengin tür çeşitliliği, her mevsim ziyaretçilerine sunduğu eşsiz peyzaj güzellikleri, heyelan sonucu oluşmuş doğal set gölüne sahip olması nedenleriyle 1989 yılında Tabiat Parkı olarak ilan edildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar XII. Bölge Müdürlüğü Trabzon Şube Müdürlüğü sorumluluk alanında bulunan Uzungöl Tabiat Parkının Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğümüzce hazırlanan Uzun Devreli Gelişme Planı 11.04.2013 tarihinde onaylanarak yürürlüğe girdi. Uzun Devreli Gelişme Planı doğrultusunda Haroskomları mevkiinden başlayıp, Sarıkaya yaylası mevkiinde sonlanan, 3 istasyon ayağından oluşan teleferik hattı ve günübirlik kullanım alanı ile alandaki yapı ve tesislerin yapılması ve işletmeciliği işine ait ihale 2886 sayılı Devlet İhale Kanununa göre 13.03.2014 tarihinde gerçekleştirilmiş olup, ihaleye ait sözleşme 3 Nisan 2014 tarihinde imzalandı.

Sözleşme konusu iş Trabzon’da ilk defa gerçekleştirilecek bir proje olup 3540 metre uzunluğunda üç istasyon ayağı ve istasyon ayaklarında günübirlik kullanım alanlarından oluşan teleferik hattını kapsamaktadır. Proje tamamlandığında günübirlik kullanım alanları kafeterya, yöresel ve hediyelik eşya reyonlarını içerecektir.

İlimizin sahip olduğu Uluslararası öneme sahip korunan alanlarından biri olan Uzungöl Tabiat Parkı, yapılan bu yatırımla yörede yeni bir istihdam kapısı olacağı gibi Ülkemizde ve belki Dünyada nadir görülebilecek 4 mevsim turizm olanağı sunacaktır. Bu çalışma ile doğa turizmi kapsamında ileriye yönelik olarak bu bölgedeki yaylalarda yapılması planlanan kayak tesislerine de bir altlık oluşturulmuş olacaktır.

Uzungöl Tabiat Parkı, son birkaç yıldır yaklaşık 1.000.000’un üzerinde kişi tarafından ziyaret edilmektedir. Yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çeken Uzungöl, sahip olduğu kaynak değerler ile turistik potansiyel bakımından çok zengindir. Tabiat Parkı ve çevresinde trekking, sportif amaçlı olta balıkçılığı, kuş gözlemi, botanik amaçlı turların yanı sıra daha yükseklerdeki dağların arasındaki göllere veya yakınlardaki Şekersu, Demirkapı, Yaylaönü gibi diğer yaylalara geziler düzenleme olanağı vardır.