Yabancı turistin Erciyese ilgisi artıyor

Yabancı turistin Erciyese ilgisi artıyor :Erciyes’i yaklaşık 1,5 aylık zaman diliminde 3 bine yakın Hollanda, Almanya, Fransa, Rusya gibi ülkelerden gelen yabancı turistler ziyaret etti.

Türkiye’nin en önemli kayak merkezlerinden Erciyes’e gelen yabancı turist sayısı her geçen yıl artıyor.

Erciyes AŞ Genel Müdürü Murat Cahid Cıngı, Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi kapsamında yapılan yatırımların meyvesini almaya başladıklarını söyledi.

Erciyes’te altyapı sorununu büyük oranda çözdüklerini ve 17’si butik 4’ü yıldızlı olmak üzere 21 otel yeri için ihale yaptıklarını hatırlatan Cıngı, bu otellerden 9’unun inşaata başladığını ve üçünün bu sezon hizmete girmesini beklediklerini söyledi.

Erciyes’in şu an 600 yatak kapasitesine sahip olduğunu, bu kapasite arttıkça daha fazla insanı kayak merkezine davet edebileceklerini ifade eden Cıngı, yurtiçinde çok ciddi anlamda ilgi gören bir merkez haline geldiklerini vurguladı.

Erciyes’te otel yatırımlarının artmasıyla yurtdışı tanıtım çalışmalarını da hızlandırdıklarını, uluslararası fuarlara katıldıklarını anlatan Cıngı, şunları kaydetti:

“Tur operatörlerini Erciyes’e getirip gezdiriyoruz, yapılan çalışmaları ve imkanlarımızı en ince ayrıntısına kadar anlatıyoruz. Geçen yıl bu aylarda yabancı turist sayımız bin civarında olmasına rağmen bu yıl 3 bini buldu. Erciyes’i yaklaşık 1,5 aylık zaman diliminde 3 bine yakın Hollanda, Almanya, Fransa, Rusya gibi ülkelerden gelen yabancı turistler ziyaret etti. Sezon sonuna kadar farklı ülkelerden 25 bin turisti ağırlamayı hedefliyoruz Tabii bunların yanında Malezya, İran, Irak, Türkmenistan, Bulgaristan gibi ülkelerden de az sayıda da olsa turistler var. Birçok yabancı turistle pistlerde tesadüfen karşılaşıyoruz. Sohbet ettiğimizde Erciyes’ten çok memnun olduklarını dile getiriyorlar. Bu da bizi mutlu ediyor doğru işler yaptığımızı gösteriyor.”

Yabancılar gönüllü tanıtım elçisi

Geçen yıl Erciyes’e gelen yabancı turistlerin bu yıl yanlarında başkalarını da getirdiğini belirten Cıngı, “Bizim asıl reklamımız sunduğumuz hizmet kalitesi. Burada insanları memnun edebilirsek sonraki sene biz hiçbir şey yapmadan kendileri geliyorlar, gittikleri ülkelerde Erciyes’i anlatıyorlar. Memnun ettiğimiz her ziyaretçimiz bizim gönüllü tanıtım elçimiz oluyor” şeklinde konuştu.

Erciyes’e sezon başından bu yana 275 bin yerli yabancı turist geldiğini, sezon sonuna kadar 2 milyon ziyaretçi rakamını hedeflediklerini vurgulayan Cıngı, yabancı turistte de en az 25 bin kişiye ulaşmayı beklediklerini ifade etti.