Yenimahalle-Şentepe teleferik hattı açılıyor

Yenimahalle-Şentepe teleferik hattı açılıyor :Başkan Melih Gökçek’in 19 Mart’ta test sürüşünü yaptığı Yenimahalle-Şentepe teleferik hattı, salı gününden itibaren yolcu taşımaya başlayacak. 10 kişilik kabinlerle hizmet verecek olan teleferik, tek yönde saatte 2 bin 400 yolcu taşıyacak. Teleferikten ücret alınmayacak.

Üç aydır test sürüşü devam eden Yenimahalle-Şentepe teleferik hattı açılıyor. Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre Yenimahalle-Şentepe teleferik hattı 17 Haziran Salı gününden itibaren yolcu taşımaya başlanacak. Şentepe Antenler bölgesi ile Yenimahalle metro istasyonu arasında 10 kişilik kabinlerle hizmet verecek olan teleferik, tek yönde saatte 2 bin 400 yolcu taşıyacak. Ücretsiz hizmet vereceği belirtilen teleferikle ilgili belediyeden yapılan açıklamada şuöyme denildi:
“Ankaralılar, teleferik hizmetlerinden ücretsiz yararlanacak. Toplam iki etaptan oluşan teleferik hattının ilk etabı hizmete girerken, tek istasyon ikinci etabında ise yapım çalışmaları başladı. Teleferik ile Yenimahalle Metro istasyonundan Şentepe merkezine kadar ulaşım havadan sağlanacak.

TRAFİK RAHATLAYACAK

Teleferik, metro ile senkronize çalışacağı için bölgede trafiğin rahatlamasına yardımcı olacak. Apartmanların yaklaşık 7 metre üzerinden yol alacak olan kabinler trafiğe ek yük bindirmeyecek. İstasyonlar arasında 106 kabinin aynı anda hareket edeceği teleferik sistemi saatte tek yönde 2 bin 400 kişi taşıyacak ve 3 bin 257 metre uzunluğunda olacak.

13,5 DAKİKADA İNECEK

Her kabin 15 saniyede bir istasyona girecek. Otobüsle veya özel araçlarla 25-30 dakika süren yolculuk süresi teleferikle 13,5 dakikaya inecek. 11 dakikalık metro süresi buna ilave edilince şu anda 55 dakikayı bulan Kızılay-Şentepe arası yolculuk yaklaşık 25 dakikada tamamlanacak. Teleferik kabinleri, kamera sistemleri ve mini ekranlarla donatıldı. Ayrıca oturma yerleri de yerden ısıtmalı yapıldı.”