Yenimahalle Şentepe Teleferik Hattı Ne Zaman Açılacak?

yenimahalle sentepe teleferik hattinda bakim calismalari basladi
yenimahalle sentepe teleferik hattinda bakim calismalari basladi

Koronavirüs pandemisinin yayılım hızının kontrol altına alınması amacıyla, EGO Genel Müdürlüğünce yürütülmekte olan toplu taşıma hizmetlerinde Covid-19 tedbirleri kapsamında alınan kararlar, Ankara İl Umumi Hıfzıssıhha Kurul’u kararları doğrultusunda, Valilikle istişare edilerek alınmakta ve uygulanmakta.

Teleferik İşletmesi, her bir kabinin 4 m² ve 10 kişilik olması (karşılıklı beşer kişilik iki sıra) dolayısıyla, koronavirüs pandemisi sürecinde toplu taşımayı kullanan vatandaşlarımız açısından risk oluşturması; ayrıca her bir seferin 20 dakika gibi bir sürede tamamlanması ve seferlerin aralıksız devam etmesi nedeniyle seferler arasında dezenfekte işlemi yapılamadığı için Yenimahalle- Şentepe Teleferik Hattı, 21 Mart 2020 tarihinden itibaren geçici olarak hizmete kapatılmıştı.

Normalleşme sürecine girilen bu günlerde gerekli şartların oluşması halinde teleferik hattımızın yeniden işletmeye açılması planlanmakta.

Ancak Teleferik İşletmesinin yaklaşık on beş aydır kapalı olması nedeniyle, hattın ağır bakımının yapılmadan açılması yolcu emniyeti ve sistem güvenliği açısından sakıncalı olacak. Bu nedenle yeniden bakım ve muayene çalışmalarına başlandı.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*