Yıldız Dağı Haftanın Yedi Günü Kayak Keyfi Sunuyor

Yıldız Dağı Haftanın Yedi Günü Kayak Keyfi Sunuyor :Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın katılımlarıyla sezon açılışı yapılan Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi haftanın 7 günü vatandaşlara kayak keyfi sunuyor.

Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi’nde son bir haftada aralıklarla yoğun şekilde kar yağışı devam ediyor. Pistlerdeki kar kalınlığı 1 metreyi geçerken zirveye yakın noktalarda ise kar kalınlığı 2 metreye ulaştı. Kayak merkezinde 1 adet kızak pisti, kayak yapmayı yeni öğrenenler için 1 adet acemi pisti, 893 ve 883 metre uzunluğunda 2 adet yarı profesyonel pist ile 2 bin 360, 2 bin 345, bin 699 ve bin 726 metre uzunluğunda 4 adet profesyonel pist bulunuyor.

Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi’nde 4 adet de mekanik tesis bulunurken, 2 bin 226 metre uzunluğundaki telesiyej bu sezon hizmet vermeye başladı. Bin 551 metre uzunluğunda diğer telesiyej ise gelecek sezondan itibaren kayak severlere hizmet verecek. Ayrıca 1 adet 200 metre uzunluğunda yürüyen band ve 1 adet de 850 metre uzunluğunda T-Bar da bu sezon aktif olacak çalışmakta. Bu sezon Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), karakol ve bir adet günü birlik tesisin hizmet verdiği kayak merkezinde vatandaşlar buradan kızak ve kayak takımlarını kiralayarak kayak keyfini doyasıya yaşıyor. Tesiste ayrıca yiyecek, içecek ve dinlenme alanı da mevcut. Gelecek yıl ise tüm tesislerin tamamlanması ile Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi’nde 5 adet günübirlik tesis, konaklama alanları, resmi kurum binaları, park ve spor alanları, sağlık tesisi, ticaret alanı, yönetim merkezi, dini tesis, teknik alt yapı alanı, helikopter iniş alanı ve geniş park alanları da hizmet vermeye başlayacak.

Sivas’a 61 kilometre uzaklıkta bulunan kayak merkezine haftanın 7 günü kent meydanından hareket eden otobüslerle, kayak severlerin kayak merkezine ücretsiz olarak ulaşması sağlanıyor. Araçlar hafta içi saat 09.00, hafta sonu ise 08.30’da kayak merkezine hareket ediyor.

Sivaslı ve çevre illerden gelen vatandaşların göstermiş oldukları yoğun ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, “Uzun yıllardan beri Sivas’ın rüyası olan Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi vatandaşlarımızın yoğun ilgisiyle karşılık buluyor. Vatandaşlarımızın sosyal ihtiyacına cevap veren merkezin, ilimizin hem turizm potansiyelini artıracağına hem de istihdamına katkı sunacağına inanıyorum.” dedi.