Yıldız Dağında telesiyejde kurtarma tatbikatı

Yıldız Dağında telesiyejde kurtarma tatbikatı :Sivas Valiliği tarafından bu yıl hizmete açılan Yıldız Dağı Kış Sporları Merkezi’nde, telesiyej üzerinden kurtarma tatbikatı yapıldı.

Tatbikat, Kayseri Erciyes A.Ş. arama ve kurtarma ekipleri nezaretinde İl Özel İdaresi bünyesindeki Buruciye A.Ş. personeli tarafından gerçekleştirildi. Vatandaşlar senaryo gereği, 2 bin 552 rakımlı Yıldız Dağı Kış Sporları Merkezi’ndeki teknik arıza nedeniyle telesiyejlerde mahsur kaldı. Ardından Buruciye A.Ş. ekipleri telesiyejlere çıkarak mahsur kalan kişileri halatlar vasıtası ile yaklaşık yarım saat içinde teker teker aşağı indirdi. Tatbikatı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Sivas Vali Yardımcısı Salih Ayhan, Erciyes A.Ş. Genel Müdürü Murat Cahit Cıngı ile Sivas İl Genel Meclisi üyeleri izledi. Vali Yardımcısı Ayhan, kurumları bünyesindeki Buruciye A.Ş. personelinin boş zamanlarını eğitim faaliyetleri ile değerlendirdiğini belirterek, “Biz 2014-2015 yılı kış sezonunda daha çok eğitim faaliyetleri gerçekleştirmek, dağa adapte olmak ve kayak merkezi faaliyetine yönelik bir kültür oluşturmak istedik. Buna yönelikte başarılı bir sezon geçirdiğimizi ve geçirmeye devam ettiğimizi söyleyebiliriz. Bu dönem özellikle eksikliklerimizi görerek 2016 kış döneminde vatandaşlarımızın hizmetine daha farklı bir Yıldız Dağı ve kayak merkezi sunacağız” dedi.

Ayhan, olası bir arızaya karşı daima hazırlıklı olmaları gerektiğini belirterek, “Teknolojik bir sistem ve elektronik aletler bunlar. Hata olabilmesi, elektrik kesintisi yaşanması ve jeneratörün devreye girmemesi ve manuel sistemin çalışmama ihtimaline karşı en son aşamada kurtarma olacak. Hem personelin eğitimine, yeteneğine ve vatandaşın daha hızlı bir şekilde kurtarılmasını açısından önemliydi. Ortalama 1 kişiyi kurtarmak 8 dakika. Toplamda 26 dakikada ise buradaki 6 vatandaşımız bilinçli ve planlı bir şekilde kurtarıldı. 25 kişilik teknik kadroyla pist güvenliği ve tüm doneleri çok güzel bir şekilde icra ediyorlar” diye konuştu.