Tünektepe Teleferik Hattı İçin Geri Sayım

Tünektepe Teleferik Hattı İçin Geri Sayım :Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin kentin 618 rakımlı noktası Tünektepe’de yarım kalan teleferik inşaatının tamamlanması için 13 Ocak’ta yaptığı ihale sonuçlandı. 7 milyon 320 bin TL muhammen bedel belirlenen projenin ihalesi, 6 milyon 950 bin TL’lik teklifiyle Osman Uluç İnşaat’ın oldu.

Tünektepe; Beydağları ve Toroslar arasında neredeyse bir tek yokuşu, yükseltisi olmayan Antalya’da, Sıçan Adası’ndan Konyaaltı sahiline ve Lara’ya kentin panoramik görüntüsünün izlendiği tek nokta. Antalya Limanı’nın arkasında 618 rakımlı bu tepeye teleferikle ulaşılması 1970’li yıllarda dönemin valisi Hüseyin Öğütçen tarafından gündeme getirildi, ancak 2012 yılına kadar bir türlü gerçekleşmedi. Dönemin valisi Ahmet Altıparmak’ın projeyi yeniden gündeme almasıyla İl Özel İdaresi, 2012’de teleferik inşaatı için ihaleye çıktı. İhalenin sonuçlanmasının ardından 2013 Nisanı’nda Sarısu’dan Tünektepe’ye uzanacak teleferik hattı için inşaat çalışmaları başladı. Ancak 2014 yerel seçimleriyle birlikte Antalya’da İl Özel İdaresi’nin kapanmasıyla proje Büyükşehir Belediyesi’ne geçti. Büyükşehir Belediyesi, teleferikle ulaşılacak Tünektepe’de kentin simge yapılarından birini inşa etmek için yeni proje hazırlarken Özel İdare’nin yaptığı ihaleyi firmanın işi zamanında yetiştiremediği gerekçesiyle iptal etti.

İptal ardından Büyükşehir Belediyesi’nin ocak ayında yaptığı ve 5 firmanın katıldığı ihale sonuçlandı. Yaklaşık maliyeti 7 milyon 320 bin TL olarak belirlenen projenin ihale, 6 milyon 950 bin TL’lik teklifiyle Osman Uluç İnşaat’ın oldu. İhale şartnamesine göre firma 8 kişilik kabinlerde 1 saatte tek yöne 1200 kişi taşıma kapasitesine sahip teleferik inşaatını 150 günde tamamlayacak.