Nemrut Kayak Merkezi kayakseverlerin akınına uğradı

Nemrut Kayak Merkezi kayakseverlerin akınına uğradı :Bitlis’in Tatvan ilçesinde yağan karla birlikte kayak sezonu açıldı. Bu hafta sonu itibariyle Nemrut Kayak Merkezine kayakseverler akın etti.

Son günlerdeki kar yağışıyla kar kalınlığının yeterli düzeye ulaştığı Bitlis’in Tatvan ilçesindeki Nemrut Kayak Tesisleri sezonu açtı. Pist uzunluğu ve manzarasıyla kayakçıların gözdesi olan tesislere açılışın ilk gününde vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Açılışın ilk gününde piste çıkan amatör kayakçılar usta kayakçılara taş çıkarttı.

Bu hafta sonu itibariyle Nemrut’ta kayak sezonunun açıldığını belirten Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, “İlk gün olmasına rağmen kayakseverler büyük ilgi gösterdi. Nemrut Kayak Merkezimiz gerek alanı ve gerekse manzarası bakımından Türkiye’deki sayılı kayak pistlerinin başında geliyor. Güzel bir hafta sonu geçirmek isteyen ve Van Gölü manzarasına karşı kayak yapmak isteyen herkesi kayak merkezimize bekliyoruz.” dedi.

Nemrut Kayak Tesisi işletmecisi Abdulmenaf Kocakaplan ise gelen vatandaşların 2 bin 550 metrelik alana sahip kayak pistinde kaymanın tadını çıkarırken, teleferikle de Nemrut’un doğal güzelliklerini görme fırsatı bulabileceklerini söyledi. Tesisin kent merkezine olan 532 metrelik kot farklıyla da tesiste vatandaşlara konaklama imkanı sunduklarını anlatan Kocakaplan, bu sene kayak pistinde yenileme çalışması yapıldığını hatırlatarak, herkesi Nemrut Kayak Merkezi’nde kayak yapmaya davet etti.