Bayraktepe Kayak Merkezi Akına Uğruyor

Kars’ın Sarıkamış İlçesi’nde Sarıçam ağaçları arasında bulunan Bayraktepe Kayak Merkezi yerli ve yabancı kayakseverlerin akınına uğruyor.
Sarıçam ormanları, kristal karı ve uzun kayak pistleriyle Türkiye’nin gözde kış turizm merkezleri arasında yer alan Sarıkamış Bayraktepe Kayak Merkezi hafta sonu doldu taştı.
Kar kalınlığının 190 santimetreye ulaştığı Bayraktepe Kayak Merkezi’nde Rusya, Ukrayna ve Azerbaycan gibi farklı ülkelerden gelen turistler ile Türkiye’nin dört bir yanından gelen kayak tutkunları, kayak, snowboard ve kızak yapmanın keyfini çığ tehlikesi korkusu olmadan doya doya çıkarıyor.
KAYAKSEVERLERİ SARIKAMIŞ’A BEKLİYORUZ
Türkiye’nin en güzel kayak merkezleri arasında bulunan Bayraktepe Kayak Merkezi’ne herkesi beklediklerini ifade eden Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş; “Sarıkamış’ta şuan yatak kapasitesi bin 300 civarında. Kamu misafirhaneleriyle beraber bin 800’leri buluyor bu rakam. Bu otel ve misafirhaneler kış sezonu boyunca ve özellikle sömestr tatilinde yüzde 100 doluluğa ulaşıyor. Sarıkamış’a gelen misafirlerimiz buranın ayrıcalıklarını yaşayacaklar ve İnanıyorum bundan sonra da Sarıkamış’ı tercih edecekler. Çünkü burada her şey çok çok fazlasıyla var. Ben buradan bütün herkesi Sarıkamış’a davet ediyorum” dedi.
SARIKAMIŞ CAZİBE MERKEZİ OLACAK
Uzun pistleriyle, kristal karıyla, sarıçam ağaçlarıyla Sarıkamış’ın cazibe merkezi olduğunu belirten Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş; “Sarıkamış’ın çok güzel özellikleri var. Kayak Merkezi’nin Kristal karı, sarıçam ormanları şehirle bütünleşmiş olması, ulaşım kolaylığı, havaalanına yakınlığı gibi değişik özellikleri burayı cazibe merkezi haline getiriyor. Ayrıca burada başlangıç, orta düzey, orta üstü ve ileri düzeydeki kayakçılar için dokuz ayrı pistimiz var. Son iki yıl içerisinde hizmete giren Karanlık Dere tesislerinde profesyonel kayakçılar son derece ilgiyle ve zevkle kayak yapıyor. Gelecek misafirlerimizi Sarıkamış’ta ağırlamak isteriz. Rusya, Ukrayna, Azerbaycan gibi ülkelerden misafirler şuan kayak merkezimize geliyor. Bu da çok sevindirici bir durum. Biz inanıyoruz ki kısa sürede Sarıkamış’ta kış turizminde hak ettiği yere gelecektir” diye konuştu.
Öte yandan hafta sonu tatilini geçirmek isteyenler Sarıkamış’a akın etti. Kayak pistlerinin kayan vatandaşlarla dolduğu Bayraktepe’de çok sayıda insanda telesiyej ile Sarıkamış’ın büyüleyici güzelliğini, kayak yapanları yüksekten izleme imkanı buldu.

Kaynak: iha

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*