Sarıkamış Bayraktepe Kayak Merkezi

Sarıkamış Bayraktepe Kayak Merkezi :Kars’ın Sarıkamış ilçesine bağlı Bayraktepe yamaçlarında konumlanmış Sarıkamış Bayraktepe Kayak Merkezi, sarıçam ormanlarının beyaz örtüyle kaplandığı, kuş sesleri eşliğinde, kristal kar tanelerinin ışıltısı içinde kayıp doğanın tüm güzelliklerini hissedeceğiniz muhteşem bir kayak merkezi. Sarıkamış, Alplerden sonra kar kalitesi bakımından dünyada ikinci yer olarak gösteriliyor. Türkiye’nin doğusunda yer alan ve henüz tam anlamıyla keşfedilmemiş Sarıkamış Bayraktepe Kayak Merkezi, 2015 yılında yapılan son yenilikler ve eklemelerle kayak severleri bekliyor.

2200 rakımda bulunan merkezde farklı seviyelerdeki kayakçılara olanak sunan yedi ayrı parkur var. 1700 m. uzunluğundaki birinci lift, kayak sporuna yeni başlayanlar için ideal bir eğime sahip 3 km. uzunluğunda bir pistle kayak merkezine bağlanmakta. 2600 m. uzunluğundaki ikinci lift ise, Allahuekber ve Aladağ ile Sarıkamış yerleşimi manzaralı doruk noktasına çıkmakta olup 4 pist ile birinci lifte bağlanmakta. 2015 yılında açılan ve usta kayakçılara uygun olan Karanlıkdere ve yine aynı yıl hizmete giren M5 telesiyej sistemi ile kırmızı ve siyah pist sayısının arttığı Bayraktepe’de 2015 yılı sonunda üç ayrı parkur daha açılacak ve aynı anda daha çok kişinin kayması sağlanacak. 4300 m. uzunluğunda iki alp disiplini parkuru ile 200 metrelik bir de snowboard pisti bulunan etaplarda iki, Karanlıkdere’de de bir kafe olmak üzere toplam üç kafe kayak severlere dinlenmek için hizmet vermekte.

Acemi kayakçılar ve tehlike arz etmeyen bölgeler incelenerek bu yıl açılmış bir pist de gece aydınlatmalı olarak 20:00’ye kadar hizmet veriyor. Kar motosikletleriyle tur yapmak isteyenler için ise sarıçam orman manzaralı 5-50 km. uzunluğunda araç turları mevcut.

Ortak Ski Pass Uygulaması

Sarıkamış Bayraktepe Kayak Merkezi’nde tüm oteller ortak ski pass uygulamasına gitmiş olduğundan turnikelerde hiç sorun yaşamıyor ve sıra beklemeden tek biletle rahatlıkla istediğiniz pistten kayabiliyorsunuz. Sarıkamış Turizm Derneği Başkanı Mir Hasan Baş, yine bu yıl dizayn edilen ve önümüzdeki günlerde açılacak olan kızak pistleri ile kayak yapmayan misafirlerin ve çocukların da eğlenceli vakit geçireceği müjdesini veriyor.

Türkiye’nin en doğusunda kaldığından soğuk hava ve ulaşım olumsuzluk gibi görünse de Kars Havalimanı’ndan sadece 45 dakikada kayak merkezine ulaşıyorsunuz. Üstelik bu yıl yenilenen yollar çift şerit olarak oldukça konforlu. Uçak saatleri konusunda hem turizmciler hem de kayak severler biraz sıkıntılı çünkü Kars Havalimanı’na olan sefer saatleri günün ortasında olduğundan geliş ve dönüşlerde gün kaybediyorsunuz, bu durum da yerli ve yabancı turistin Sarıkamış’ı tercihini olumsuz yönde etkiliyor. Bu konuda herkesin tek isteği var o da sabah erken saatlere uçuş konması.

Sarıçam Ormanları İçinde Kar Yağışı ve Sisten Etkilenmeyen Pistler

Hava durumuna gelince, kar yağışı ve sisten etkilenmeyen Bayraktepe’de hiçbir zaman pistler kapanmıyor. Güneşin kendini en sıcak haliyle gösterdiği zamanlarda sadece polarla bile kayabilir, en soğuk, eksileri gösteren havada içliklerle rahatlıkla idare edebilirsiniz. Soğuk havaya dayanıklı ve 2500 metrenin üzerinde yetişebilen tek ağaç cinsi olan sarıçamlar sayesinde Türkiye’de aynı zamanda çığ tehlikesi olmayan tek bölge.

2015’de faaliyete geçen üç yeni otel ile 1500 yatak kapasitesine sahip Sarıkamış Bayraktepe Kayak Merkezi’nde üç, dört, beş yıldızlı oteller ile apart ve misafirhanelerde konaklamak da mümkün. Kayak odasından direkt pistlere çıkan üç otelden biri olan Dolina Sarıkamış Otel’in Genel Müdürü Recep Dinlenmez bu yıl hizmete açacakları buz pateni alanı, futbol ve basketbol sahaları ile daha çok turistin Sarıkamış’a geleceğini, kızak pistleri ile kaymayan konukların da değişik aktivite imkanlarıyla hoş vakit geçireceğini belirtiyor.

Yine bu yıl ocak ayında ilk defa yapılan ve her yıl tekrarlanacak olan kar üzerinde off road ve kar festivali de Sarıkamış’a gelen yerli ve yabancı turist sayısını artıracağa benziyor.

Suni karlama olmadan Nisan ayı sonuna kadar kayak severlere hizmet veren Sarıkamış’ta bir gününüzü de çevreyi görmeye ayırmak isterseniz Allahuekber Dağları eteğinde 60 bin askerimizin donarak öldüğü Sarıkamış’ta 17 kabristanın bulunduğu şehir içindeki Yukarı Sarıkamış Şehitliği’ni ziyaret edebilirsiniz. Yine aynı yol üzerinde bulunan ve muhtemelen 2016 yılında otel olarak hizmete girecek olan Av Köşkü – halka arasındaki adıyla Katherina Köşkü’nü görebilirsiniz. Vaktiniz varsa günübirlik turlarla Çıldır Gölü, Ani Harabeleri, Boğatepe’de bulunan Peynir Müzesi de gezip görülecek yerler arasında.
Sarıkamış’ta Gece Safarisi Başlayacak

Mir Hasan Baş’ın gelecek yıl için planlarında olan Gece Safarisi ise gerçekten çok heyecan verici. Sarıkamış’ta bulunan tüm oteller yemek çöplerini belli bir bölgeye atıyor ve kışın donan bu yiyecekler mart sonu, nisan başından itibaren havanın yavaş yavaş ısınmasıyla eriyor ve kurtlar, boz ayılar, domuzlar hep birlikte gece bu alanda doğal ortamda besleniyorlar. Bu bölgede çekilen belgeseller de mevcut. Kayağa gelen konuklara bu doğal ortamı izletmek için gece safarileri düzenlemeyi planlayan yetkililer aynı zamanda kamera sistemiyle bunu canlı olarak otellerde de izletmeyi planlıyor.

Doğası, kristal kar kalitesi, uzun ve geniş pistleri ile kayak severlerin yeni yeni gözdesi olmaya başlayan Sarıkamış Bayraktepe’de kayak kiralamadan snowboard dersine kadar her imkan mevcut.

72 odalı Dolina Otel Genel Müdürü Recep Dinlenmez tüm Sarıkamış Otelleri olarak hizmet kalitesini artırıp her yıl yapacakları yeniliklerle Sarıkamış’ın sadece Türkiye’nin değil dünyanın gözdesi olabileceğini, bunun için de yetkililerle birlikte her türlü çalışmayı yaptıklarını sözlerine ekliyor. Dolina Otel olarak bu yıl yapacakları buz pateni pistinde Kars’lı ilkokul çocuklarından bir buz pateni takımı kurarak onları çalıştıracaklarını ve Türkiye Şampiyonalarına sokacaklarını da ekliyor.

Sarıkamış ilçesinde Bayraktepe Kayak Merkezi dışında ikinci kayak tesisi de Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı, daha çok sporcu yetiştirmek amaçlı olan Osman Yüce Kayak ve Kamp Eğitim Müdürlüğü. Adını 1967 yılında trafik kazasında ölen milli kayakçımızdan alan 2100 metre yüksekliğindeki tesis, 960 metrelik bir piste beş dakikada doruğa ulaşan teleskiye sahip.

Yılın büyük bir bölümü güneşli geçmesine rağmen, karın ilk yağdığı günkü özelliğini kaybetmeyen, iri taneli kristal kar kalitesi olan Sarıkamış Kayak Merkezi’nde her keseye uyan konaklama imkanı da mevcut. Her yıl kaldığımız Toprak Otel, Sarıkamış’ın en büyük, orman içinde ve en fazla yatak kapasiteli oteli olsa da otelin geçtiğimiz yıl yönetiminde olan değişiklikler nedeniyle hizmet kalitesindeki düşüşü bu yıl Dolina Otel’i tercih etmemizi gerektirdi. Daha küçük, daha butik ve Müşteri Odaklı Hizmet anlayışı arayanlar için Dolina Sarıkamış Otel tercih edilebilir. Tüm otellerde havaalanı otel transferi fiyatlara dahil. Yalnız bu yıl yeni olan bir uygulama ile bazı otel fiyatlarına ski pass dahil değil, kalacağınız otelden önceden bilgi almakta fayda var.

Konaklama

Dolina Sarıkamış Otel (2 kişi tam pansiyon 350 TL)

0474.413.66.66

Çamkar Otel

0474.413.65.65 (2 kişi tam pansiyon 380 TL)

Whitepark Otel

0474.413.45.44 (Kişi başı 200 TL tam pansiyon)

Şehr-i Beyza Suit Otel (Şehir İçi)

413.42.42 (tam pansiyon kişi başı 150

Günlük Tur

Kars Kop-Tur 0543.359.15.14