Yama Dağı Kayak Merkezi açılmadan dökülmeye başladı

Yama Dağı Kayak Merkezi açılmadan dökülmeye başladı :Malatya eski Valisi Ulvi Saran tarafından temeli atılan ve bugüne kadar 10 milyon TL harcandığı ifade edilen Yama Dağı Kayak Merkezi henüz tamamlanıp hizmete girmeden tel tel dökülmeye başladı. Kanalizasyonu ve yolu yapılmayan merkezin çatısındaki kiremitler de uçtu. Ölü yatırımlardan biri olarak değerlendiren Kayak Merkezi, kaderine terk edildi.

Projeyi sahiplenen yok!

Bugüne kadar yolu ve kanalizasyonu yapılmayan Yama Dağı Kayak Merkezi’ni sahiplenen bir kurum da çıkmadı. Merkezin akıbetine ilişkin sorulara karşılık Valiliğe bağlı Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, “ Proje bize henüz intikal etmedi” derken, Gençlik Spor İl Müdürlüğü yetkilileri de “Konu tamamen bakanlığa bağlı. Kontrolü de aynı şekilde bakanlıkta. O nedenle derinlemesine bilgi sahibi değiliz. Bildiğimiz kadarıyla yükleniciden kaynaklanan sıkıntılar nedeniyle inşaat durmuş durumda” yanıtını verdi.

Meğer Adana için projelendirilmiş

2000’li yılların ortalarında Adana’nın Pozantı ilçesi için projelendirilen ve kendi özel ilgisiyle projenin temelini atan dönemin Valisi Ulvi Saran 2011 yılı sonlarında yaptığı açıklamada “338 metre kot farklı yaklaşık bin 700 metre uzunluğunda 1. etap kayak alanı ve 382 metre kot farklı yaklaşık bin 500 metre uzunluğunda 2. etap kayak alanı olmak üzere toplam iki adet pist yer alacaktır. Kurulacağı mevkinin kar kalitesi, karın yerde kalma süresi, kayak pistlerinin uzunluğu ve kot farkları bakımından yüksek niteliklere sahiptir. Hekimhan Yama Dağı Kayak Merkezi inşaatı 2 bin 500 metrekare kapalı alana sahip olacak. 6 katlı ve 50 yatak kapasiteli bir bina yapılacak. Yeterli sayıda otoparkın da bulunacağı alanda bin 300 metre uzunluğunda ve saatte 800 kişi taşıma kapasiteli teleski tesisi yapılacak” şeklinde projeye ilişkin bilgi vermişti.