Yalnızçam Kayak Merkezi Açıldı

Ardahan’ın Uğurlu Dağı mevkiindeki Yalnızçam Kayak Merkezi’nde 2013 yılı kayak sezonu açıldı.
Kayak merkezinde düzenlenen sezon açılışına katılan Vali Seyfettin Azizoğlu, kış turizmini doyasıya yaşamak isteyen kayak sevenleri Yalnızçam Kayak Merkezine davet etti.
Vali Azizoğlu, konuk evi, kafeterya ve teleski tesisinden oluşan Yalnızçam Tesislerini genişletmeyi planladıklarını ifade etti.
Yalnızçam’ın ideal bir pist olduğunu ve gelecek vaat eden bir pist olduğunu söyleyen Azizoğlu, şunları kaydetti:
“Biz istiyoruz ki, buralar Türkiye’den hatta dünyanın başka ülkelerinden kayak sevenleri karşılasın. Bizim bu yönde çalışmamız var. Her bölgeden gelsinler burada kayak yapsınlar. Ardahanlılar başta olmak üzere herkes güzel kayak yapma imkânına kavuşsun.’’
Gelecek yıla bin 500 metrelik bir pisti faaliyete geçirmeyi planladıklarını ifade eden Azizoğlu, bu müjde olmasın, ama planımız bu yönde. Gelecek yıl planlıyoruz. Ardahanlıların daha güzel kayak yapmalarını sağlamak istiyoruz. Kayak zevkini tatmalarını istiyoruz.”
Açılışa, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Vali Yardımcıları, İl Jandarma Komutanı Şefaattin Serten, diğer yetkililer ve çok sayıda kayak sever katıldı.
Yetkililer kayak yapmanın yanı sıra kar motoru ile de gezinti yapmanın keyfini yaşadılar.

Kaynak: iha

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*