Van Büyükşehir, Abalı Kayak Merkezini Kışa Hazırlıyor

Van’ın Gevaş İlçesi’nde bulunan Abalı kayak merkezi büyükşehir belediyesince onarılıyor.

Terör örgütü PKK tarafından 14 Ağustos 2015 yılında kundaklanan ve 2016 yılından itibaren yarım kapasiteyle çalışan Gevaş’taki Abalı Kayak Merkezinde Van Büyükşehir Belediyesi tarafından bakım ve onarım çalışması başlatıldı. Fen İşleri Daire Başkanlığına bağlı teknik ekipler tarafından tesislerdeki telesiyej, teleferik ve kayak alanlarının onarımı sürüyor. Kayak merkezine giden yollar genişletilirken 11 bin metrekarelik 2 otopark ise sıcak asfaltla kaplanarak yol çizgileri de çekildi.

Abalı kayak merkezinin kış turizmine hazır hale getirmek için süratle çalıştıklarını belirten Fen İşleri Daire Başkanı Yalım Eryiğit, yapacakları çalışma ile kayak merkezinin yüzde yüz kapasite ile çalışacağını kaydetti.

Eryiğit, “Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sayın Murat Zorluoğlu talimatlarıyla çalışmalara başladık. Şu anda tesislerdeki telesiyej, teleferik ve kayak alanlarının onarımı yapılıyor. Amacımız kar yağmadan önce işlerimizi tamamlayarak Van turizmi için büyük önem taşıyan kayak tesislerini halkın hizmetine sunmak” şeklinde konuştu.