Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi, Kış Köyü Olma Yolunda

yildiz dagi kis sporlari ve turizm merkezi kis koyu olma yolunda
yildiz dagi kis sporlari ve turizm merkezi kis koyu olma yolunda

Sivas Valisi Salih Ayhan, Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi ile Sıcak Çermik arasındaki bağlantı yolu, Yıldız Dağı Kayak Tesisleri ve bungalov evleri ile Yıldız Dağı Yakupoğlan – Yusufoğlan köy yolu asfalt sathi kaplama çalışmalarında incelemelerde bulundu. Yetkililerden bilgi alan Vali Ayhan, Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi’nde yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Sivas’ın marka değeri ve cazibe merkezi Yıldız Dağı Kayak Merkezi’nin özellikle kış döneminde Sivas’ın sosyal ve eğitim hayatına çok büyük katkılar sağladığını ifade eden Vali Salih Ayhan, “Tabi biz bu dağı sadece kış döneminde değil aynı zamanda dört mevsimde etkin ve aktif bir şekilde dinamik bir şekilde kullanmak istiyoruz. Bu sene de gençlik kampları adı altında 5 bine yakın evladımızı bu dağda otelimizde ve tesislerimizde ağırladık ve bu konuda da ciddi manada çok olumlu geri dönüşler oldu. Bunu da inşallah devam ettireceğiz, daha da artıracağız. Adrenalin tutkunu bazı sporcuları, doğa sever sporcuları ağırladık. Sivas merkezle ve çevresiyle bu dağımızı daha da yakınlaştıracağız, etkin bir şekilde kullanacağız.” diye konuştu.

Hedefimiz Yıldız Dağı’nı Kış Köyü Yapmak

Yıldız Dağı’nın, Türkiye’nin en geç, en modern ve en ekonomik kayak merkezi olduğunu hatırlatan Vali Ayhan, “Her yıl geçtikçe buraya gelen misafirlerimizin isteklerine uygun bir şekilde sürekli yenilemeye çalışıyoruz. Bu kayak kültürü, hizmet sektörü ve bu anlamdaki kültürümüz yeni olduğu için de başka yerleri de görerek bunu yönelik adımlar da atıyoruz. Her zaman söylüyorum Türkiye’nin en geç, en modern ve en ekonomik kayak merkezi burası. Ticari bir kaygımız yoktur, tamamen buradaki vatandaşlarımızın Sivas’ımızın evlatları, Tokat’taki kardeşlerimizin bu dağı çok daha etkin kullanmalarını arzu ediyoruz. Onun için fiyatları da çok daha mütevazi tutmaya çalışıyoruz. Otellerimizi yeniledik, pistleri yeniliyoruz.” ifadelerini kullandı.

15 Adet Bungalov Ev Daha Yapılıyor

Geçen sene Yıldız Dağı’na yapılan 10 bungalov evin çok büyük ilgi gördüğünü ve bu sene 15 tane daha yapıldığını belirten Vali Ayhan, “Salgın döneminde vatandaşlarımız biraz daha içe dönük aile ortamlarını arzu ediyorlardı ve bunda da çok büyük olumlu tepki aldık. Büyük bir destek görünce şuan ilave mevcutları da ıslah ederek daha da üst versiyonu 15 adet daha yapıyoruz. Hedefimiz burada bir kış köyü yapmak. Dağımızı daha kullanılabilir sadece kayak yapanlar değil o görselliğe, kışın o güzelliğini de yaşatmak için de böyle tesisler yapıyoruz. Tesislerimiz her yönüyle entegre. Alt yapısı, üst yapısı, ulaşımı ve bu minvalde de titizlikle üzerinde durarak atıl kalmamasını buraya harcadığımız emek ve paranın da boşa gitmemesi için de sürekli tesisimizi yeniliyoruz ve vatandaşlarımızın da ilgisi gittikçe artmaktadır.” dedi.

Tokat Bağlantı Yolu Haftaya Açılıyor

Yıldız Dağı’nın Tokat yolu bağlantısı olan 7.3 km’lik Yakupoğlan – Yusufoğlan köy yolu asfalt sathi kaplama yapım çalışmalarında da incelemelerde bulunan Vali Salih Ayhan, yolun haftaya açılacağını ifade ederek şöyle konuştu:

“Tokat bağlantı yolunu da bitirmek üzereyiz. Harikulade bir yol oldu. 3 yıllık bir emek verdik, gayret gösterdik yol bağlantısı bitmek üzere. Şuan Karayolları Genel Müdürlüğümüzün Sivas-Yıldız Dağı ve Sıcak Çermik bağlantısı da devam ediyor. O uzun soluklu bir yolculuk aynı zamanda da havaalanı bağlantısında da çalışmalar devam ediyor. Yani Yıldız Dağı Kayak Merkezini dört mevsim ve birçok farklı etkinlikler ve alternatiflerle birlikte içeriğini de zenginleştirerek de Sivas’ımızın ve ülkemizin her daim gündeminde olacak bir kayak merkezi yapıyoruz. İnşallah bu sene de çok etkin, çok aktif, dinamik, yoğunluklu ve vatandaş memnuniyetini üst düzeyde tutacak bir sezon da inşallah geçireceğiz. Bugün de çalışmalarımızı yerinde inceledik. Dağdaki o eski anıları tazeledik, hatırladık. Neler yapabiliriz onun istişaresini yaptık ve mevcut çalışmaları da gözden geçirdik. Sivas Yıldız Dağı Kayak Merkezi inşallah adından çok daha söz ettirecek. Tanıtım boyutuna da bu sene ağırlık vereceğiz. Biraz salgından dolayı gel-gitler çok yaşadık. Açtık, kapattık biraz yoğunluğu azaltmaya çalıştık ama inşallah bu sene biraz daha dikkatli olarak çok daha etkin bir şekilde kullanacağız. Sivas Yıldız Dağı Kayak Merkezi bu coğrafyanın, bu bölgenin en gözde kayak merkezi ve bu yolculuğunu da emin adımlarla devam ettiriyor.”

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*