Kartalkaya da Hedef 250 Bin Tatilci

Kartalkaya da Hedef 250 Bin Tatilci :Yoğun yağış sonrasında kar kalınlığının 3 metreye yaklaştığı Kartalkaya’da faaliyet gösteren 6 otel, sezon sonuna kadar 250 bin tatilci ağırlamayı hedefliyor.

Kar kalınlığının 3 metreye yaklaştığı Kartalkaya’da faaliyet gösteren 6 otel, sezon sonuna kadar 250 bin tatilci hedefine ulaşmayı amaçlıyor.

Grand Kartal Otel Üst Yöneticisi (CEO) Emine Ergül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezonun çok iyi geçtiğini belirterek, “Kartalkaya’da 38 yılın en yoğun dönemi ve kar yağışı yaşanıyor. Bu sezon kayak merkezinde bulunan otellerin yüzü gülüyor” dedi.

Aralıkta yağmaya başlayan karla kayak merkezinde kar kalınlığının 3 metreye yaklaştığına dikkati çeken Ergül, “Kartalkaya, günlük güneşlik. Tatilciler sabah saatlerinde açık pistlerimizde kayak ve snowboard yapmaya başlıyor. Öğle yemeğine otele gelen tatilciler, daha sonra akşam saatlerine kadar pistlerden otele gelmiyor. Günlerini doyasıya kayak ve snowboard yaparak geçiriyor” şeklinde konuştu.

Yarı yıl tatilinde doluluk yüzde 100

Yarı yıl tatilinde Kartalkaya’ya ilginin arttığına işaret eden Ergül, otelinin tam kapasiteyle hizmet verdiğini, 15 Mart’a kadar yüzde 100 dolu olacağını söyledi.

Ergül, kayak merkezinde 6 otel bulunduğunu, toplam yatak kapasitesinin 2 bin olduğunu kaydederek, “Konaklamak ve günübirlik tatilciler var. Bu sezon 250 bin yerli ve yabancı tatilciyi Kartalkaya’da ağırlamayı hedefliyoruz. Ankara ve İstanbul gibi iki metro kent arasında olması, ulaşımının kolay sağlanması, kayak için mükemmel ortam bulunması nedeniyle Kartalkaya, en çok tercih edilen yer oldu” ifadesini kullandı.

Kayak merkezine en çok Rusya ve Ortadoğu ülkelerinden tatilcilerin geldiğini vurgulayan Ergül, “Bunun yanı sıra ülkemizde bulunan yabancı ülkelerin konsolosluklarında çalışanlar geliyor. Genel olarak yerli müşterilerle çalışıyoruz. Kartalkaya’nın bir özelliği var, buraya balayına gelenler şimdi torunlarıyla gelmeye başladı. Kartalkaya’nın sadık müşteri profili bulunmakta. Bu da bize büyük keyif veriyor” değerlendirmesinde bulundu.