Zigana Gümüşkayak Yaylakent kayak merkezine talep arttı

Zigana Gümüşkayak Yaylakent kayak merkezine talep arttı :Gümüşhane’nin Torul ilçesi sınırlarında yer alan ve Türkiye’nin önde gelen kayak merkezlerinden olan Zigana Gümüşkayak Yaylakent kayak merkezi, yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası oldu.

Eşsiz manzarasıyla bilinirliği en yüksek bölgelerden olan Zigana Gümüşkayak Yaylakent Kayak Merkezi işletmecilerinden Abdullah Eroğlu, geçtiğimiz yıllara oranla bu yıl kar yağışının daha fazla olmasının kayak merkezine olan talebi artırdığını söyledi.

Sezonun son günlerine yaklaşırken, yıl boyunca yerli turistlerin yanısıra özellikle Araplar başta olmak üzere çok sayıda yabancı turistin de Zigana’yı tercih ettiğini kaydeden Eroğlu, konaklamalı misafirlerin yanında Arap turistlerin de günü birlik olarak Zigana’yı tercih ettiklerini dile getirdi.

YENİLEME ÇALIŞMALARI NİSAN AYI SONUNDA BİTECEK

Ziyaretçilerin genel talebinin kayak olmasına rağmen çok sayıda turistin de kış mevsiminde Zigana Dağının eşsiz doğal manzarasında kar motoru safarileri yaptığını, çocuklu ailelerin kızak ve çeşitli aktivitelerle gün geçirdiğini, Zigana Dağının lezzetli etinin tadına baktığını ve Zigana’yı yaşadıklarını kaydeden Eroğlu, tesisteki yenileme çalışmalarının da devam ettiğini, otel odalarından restorana, kafeteryadan bungalov evlere kadar yapılacak çalışmanın Nisan ayı sonunda bitirilmesinin hedeflendiğini söyledi.

ARAPLAR DAHA ÇOK KAR MOTORU SAFARİSİ YAPIYOR

Arap turistlerinin daha çok kar motoru safarilerine ilgi gösterdiğini ifade eden Eroğlu, Zigana’yı kış turizminde daha iyi hale getirebilmek için mevcut kayak alanının zemininde düzenlemeler yapmak ve Zigana’da kayak sezonunu kesintisiz dört aya çıkarmak hedefiyle Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz ve Torul Kaymakamı Recai Karal’ın destekleri ile çeşitli çalışmalar yürüttüklerini de sözlerine ekledi.

ÖZEL TURLAR DEVAM EDECEK

2 bin 100 metre rakımlı Zigana Dağı zirvesinde bulunan kayak tesisine ulaşımda yaşanan sorunları gidermek için sezon başında vatandaşlar ve gruplar için özel turlar hazırladıklarını ve her hafta sonu yakın illerden Zigana’ya öğrenci ve sivillerden oluşan grupların tesise ulaşımını sağladıklarını belirten Eroğlu, “Bu turların içeriğinde günü birlik yemeğini yiyip kar ve kayağın keyfini çıkardıktan sonra geriye dönenlerde oldu, Zigana’dan vazgeçemeyip ikinci gün için konaklama yapanlar da oldu. Bu etkinlikten tarafımıza çok olumlu dönüşler oldu ilerleyen yıllarda daha zengin içerikli etkinliklerle Zigana’nın ve Gümüşhane’mizin adını duyurmaya devam edeceğiz.” dedi.