Boztepe Bu Projelerle Değişim Yaşayacak

Ordu Büyükşehir Belediyesi şehrin en önemli seyir teraslarından biri olan Boztepe’de değişim yaşatacak projelere devam ediyor. Vatandaşlara doyumsuz bir Ordu keyfi yaşatmak için Boztepe’de hummalı bir çalışma yürüten Büyükşehir Belediyesi, yaz mevsimi gelmeden çalışmaları tamamlayarak hizmete sunmayı amaçlıyor.

“Boztepe Bulutlara Dokunun Çevre Düzenlemesi ve Taş Duvar Yapım İşi” ile “Boztepe Satış Birimleri Büfe ve Peyzaj Düzenleme Projeleri”ni yerinde inceleyen Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Alp,  yetkililerden bilgi alarak çalışmaların hızlandırılması talimatı verdi.

94 ARAÇLIK OTOPARKA SAHİP

Toplam 11.159 m² proje, 4.100 m² peyzaj alanına sahip Boztepe Bulutlara Dokunun Çevre Düzenlemesi ve Taş Duvar Yapım İşi Peyzaj Düzenleme Projesi kapsamında ; 371 m taş duvar, 94 araçlık otopark projesi, çevre aydınlatma projesi, yağmur suyu ve alt yapı projeleri hayata geçirilecek. Yüzde 60’ı tamamlanan projede taş duvar imalatları tamamlandı. Yağmur suyu hatları bitirilmek üzere. Saha betonu döküm işlemi devam ediyor. Sonrasında taş döşeme imalatına başlanacak. Projenin şubat içerisinde tamamlanması planlanıyor.

600 METRE AKS ÜZERİNDE PROJELENDİRİLDİ

Boztepe’ de mevcutta araç yolu olarak kullanılan ortalama 7 m genişliğinde ve 600 m uzunluğunda aks üzerinde proje çalışması yapılan Boztepe Satış Birimleri Büfe ve Peyzaj Düzenlemesi Yapım İşi kapsamında ise alanın tamamı kontrollü olarak araç trafiğine kapatıldı.  Yürüyüş aksı olarak planlanıp projelendirilen alan içerisinde ayrıca düzensiz olarak satış yapan tezgâhlar için yeşil çatılı, tip mimari model belirlenerek toplamda 27 adet satış birimi tasarlandı. Alt yapı çalışması, elektrik ve yağmur suyu hattı çalışmaları tamamlanan proje kapsamında saha betonu için tesviye çalışmaları da devam ediyor.

“BOZTEPE’DE SAĞLIKLI VE DÜZENLİ MEKÂNLAR OLUŞACAK”

Çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Alp, “Boztepe Bulutlara Dokunun Projesi’nin çevre düzenlemesini gerçekleştirmek, oradaki rekreasyon alanlarını düzenlemek, ayrıca Boztepe’de Yayalaştırma projesini hayata geçirmek için ekiplerimiz çalışıyor. Teleferik üst istasyonundan itibaren seyir alanına uzanan rahat bir yaya yolu oluşturmak için projenin alt yapısını ihale ettik. 600 metre mesafede YEDAŞ’ın çalışmaları tamamlandı. Müteahhite talimat verdik. Nisan ayı içerisinde çalışmaları tamamlamayı amaçlıyoruz. Yaz gelmeden insanlar rahatlıkla Boztepe’de yürüyebileceği bir alana kavuşmuş olacak. Yayalaştırma projesi tamamlandıktan sonra da yine nisan ayı içerisinde planladığımız satış birimlerinin de yapımı tamamlanmış olacak. El sanatlarının yanı sıra yöresel ürünlerin satışının da yapılabileceği bu alan sayesinde Boztepe’deki çirkin görüntü ortadan kalkacak, sağlıklı, düzenli mekânlar oluşacak. Seyir terasının önü de açılacak. Bulutlara dokunun projesi de otopark alanının olacağı bir proje olacak. Proje sayesinde vatandaşların araçlarını park edebileceği bir alan oluşturulmuş olacak. Hepimiz için hayırlı olsun” dedi.

 

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*