Kop Dağı kayak için açılamıyor

Kop Dağı kayak için açılamıyor :Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cengiz Karakaşoğlu “2409 rakımlı Kop Dağı zirvesinde yer alan Kop Dağı Kış Sporları ve Kayak Merkezi’nde henüz yeterli kar yağmadığı için kayak yapılamıyor”

Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Cengiz Karakaşoğlu, yaptığı açıklamada, 2409 rakımlı Kop Dağı’nın zirvesinde yer alan Kop Dağı Kış Sporları ve Kayak Merkezi’nde henüz yeterli kar yağmadığı için kayak yapılamadığını belirtti.

Kar kalınlığının 20 santimetre civarında olduğu kayak merkezinde kayak yapılabilmesi için en az 50-55 santimetrelik kar olması gerektiğini ifade eden Karakaşoğlu, “Kış sporları için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Tüm tesislerimizin bakım ve onarımı yapıldı, her şeyimiz hazır. Yalnız bu sporları yapabilmemiz için ana madde olan kar yok. İnşallah kar yağdığı anda, yeterli seviyede kar olduğu zaman kayak merkezimizi halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.

Karakaşoğlu, vatandaşların sürekli kayak yapılmaya başlanıp başlanılmadığını sorduğunu kaydederek, “Biz de kar olmadığı için başlanmadığını, başladığı zaman bunun duyurulacağını söylüyoruz. Önceki yıllarda kayak sezonu kasım ayında başlıyordu fakat bu sene yeterli kar olmayınca kayak sezonunun açılışı ertelendi. Temennimiz bundan sonraki günlerde bol kar yağması” diye konuştu.