Kartepe Eşsiz Manzarasıyla Dört Mevsim Turizmin Merkezi Olacak

Kartepe Essiz Manzarasiyla Dort Mevsim Turizmin Merkezi Olacak
Kartepe Eşsiz Manzarasıyla Dört Mevsim Turizmin Merkezi Olacak

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kocaeli’nin 50 yıllık hayali olan ve hızlı bir şekilde ilerleyen Kartepe Teleferik projesini yerinde inceledi. Kocaeli’nin doğal güzelliklerinin bir kez daha keşfedilmesine olanak sağlayacak teleferik projesiyle şehrin yeni bir vizyona kavuşacağını dile getiren Başkan Büyükakın, “Derbent’ten Kuzuyayla’ya ulaşacak projemizle Kocaeli’nin bir başka yüzünü vatandaşlarımız tanıyacak. Eşsiz manzarasıyla Kartepe yeniden keşfedilecek. Kartepe dört mevsim turizmin merkezi olacak. Biz şunu çok iyi biliyoruz. Kocaeli aynı zamanda bir turizm kenti olacak potansiyele sahip” dedi.

“HER BAKIMIYLA ÇOK GÜZELDİR KOCAELİ”

Derbent İstasyonunun kolonları dikilerek perde duvarların yapımı tamamlanmasıyla birlikte hızlı bir şekilde çalışmaların devam ettiği bilgisini alan Başkan Büyükakın, “Derbent ve Kuzuyayla arasında çalışacak teleferik hattımız 4 bin 695 metre uzunluğunda olacak. Saatte bin 500 kişi kapasiteli teleferik hattımızda yolculuk süresi 14 dakikada olacak” açıklamasını yaptı. Kocaeli’nin zengin ve şifalı termal sulara sahip olmasına da dikkat çeken Başkan Büyükakın, “Şehrimiz aynı zamanda kaplıca anlamında da zengindir. Yüksek dağlarıyla ve bu dağlardaki karlarıyla Türkiye’nin önemli kış turizminin de merkezidir. Turizme Büyükşehir Belediyesi olarak çok stratejik bir alan olarak bakıyoruz. Tabi birde kendine has coğrafya ve iklime sahiptir. Her bakımıyla çok güzeldir Kocaeli. Turizmin birçok başlığını insanlarımız Kocaeli’de bulabilir” ifadelerini sarf etti.

“ŞEHRİMİZİN ÖNEMLİ KAZANIMLARINDAN OLACAK”

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu, Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç ve teknik ekiplerin de hazır bulunduğu inceleme sonrası bir değerlendirme yapan Başkan Büyükakın, “Teleferik projemizi adım adım takip ediyorum. Şehrimizin önemli kazanımlarından olacak. Turizmde dünya liderliğine yükselme hedefiyle yoluna devam Türkiye, bu anlamda çok önemli mesafeler aldı. Kocaeli olarak bu gelişimden ve ekonomik fırsatlardan bizimde hizmet sektörümüz almalıdır. İşte bunun için Teleferik gibi önemli projeleri hayata geçiriyoruz” şeklinde konuştu.

“ŞEHRİMİZ TURİZM ANLAMINDAKİ GÜCÜNÜ DE BİLİYOR”

Türkiye’nin her bölgesiyle ayrı güzel olduğunu dile getiren Başkan Büyükakın, “Marmara bölgesi de kadim çağların izlerini, doğal güzelliklerini, turizmin her çeşidini içerisinde barındırıyor. Şehrimiz turizm anlamındaki gücünü de biliyor. Turizm alanında her geçen güçlendirdiğimiz altyapımız bu anlamda şehrimizin gelirlerine de olumlu yansıyacak. Tabi bu konuda durmak yok. Altyapı ve üst yapıdaki çalışmalarımız turizm sektöründeki gelişmemize çok olumlu yansıyacak. İnanıyorum ki, teleferik projemiz bittiğinde vatandaşlarımız ve bölgemizdeki esnafımız, hizmet sektöründe çalışan tüm insanımız ekonomik gelişimi değerlendirecektir” diyerek açıklamalarını tamamladı. Başkan Büyükakın ziyaretini, proje hakkında aldığı detaylı bir sunumun ardından tamamladı.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*