Bozdağ Kayak Merkezi için en yüksek teklif 515 bin

Bozdağ Kayak Merkezi için en yüksek teklif 515 bin :Ödemiş’te 2013 yılındaki çığ felaketi sonrası kapalı kalan Bozdağ Kayak Merkezi’nin 29 yıllığına kiralanması için salı günü Bayındır’da düzenlenen ihalede verilen en yüksek teklif yıllık 515 bin lira oldu. İsmi açıklanmayan iki girişimcinin yarıştığı ihalenin ardından sözleşme için itiraz süresinin dolması bekleniyor.

5 Haziran’da yapılan ve 451 bin lira teklif edilen ihalenin sonuçsuz kalmasının ardından salı günü bir kez daha Bayındır Orman İşletme Müdürlüğü’nde kapalı teklif usulüyle kiralama ihalesi düzenlendi. 110 bin lira muhammen bedel ile bu kez iki girişimcinin katıldığı ihalede Bozdağ Kayak Merkezi için en yüksek teklif yıllık 515 bin lira oldu.

İTİRAZ SÜRESİ BEKLENİYOR
Çığ felaketi sonrası onarımı için gerekli olan ödeneğin sağlanamaması nedeniyle kapalı kalan ve Bütünşehir Yasasıyla İl Özel İdaresi’nden Orman Genel Müdürlüğü’ne devredilen Bozdağ Kayak Merkezi’nin yeniden işletmeye açılması için itiraz sürecinin tamamlanması ve yeni kiracı ile sözleşmenin imzalanması bekleniyor. 29 yıllığına kiralanacak tesiste otel ve yemekhane binası, 3 bin 53 metrekare kapalı alan, iki katlı bina, teleski ve telesiyej yer alıyor.

İKİ YILDIR SESSİZ KALDI
1994 yılında hizmete sunulan ve kapandığı 2013 yılına kadar İl Özel İdaresi veya kiracı şirketler tarafından işletilen tesis, 2013 kışında çığ düşmesi sonucu pistler ve telesiyej zarar görünce kapatılmış, onarım için gerekli çalışmalar yapılamayınca 2014 ve 2015 yılı kış mevsimi de sessiz geçmişti.