Hazarbaba Kayak Merkezi

Hazarbaba Kayak Merkezi :Elazığ`a 30 kilometre mesafede otel ve restoran hizmetleri sunan ve bölgede yaz turizminin vazgeçilmezleri arasında yer alan Mavi Göl Otel, yeni dönemde Hazar Baba Kayak Merkezinin işletmeciliğini alarak, kış turizmi hizmetine de başlamıştır.

İlçemizin güneyinde bulunan 2.347 metre yüksekliğindeki Hazarbaba dağında yapılan “Hazarbaba Kayak Merkezi kayak sporuna elverişli pisti, telesiyeji ve kafeterya imkânları ile hizmet vermektedir. 1100 m telesiyeji ve mekanik tesisler standartlara uygundur.

İlçenin turizmine hayat veren Hazar Gölünde her yıl büyük çapta su sporları gösterileri yapılmaktadır. İlçenin turizmine büyük katkısı bulunan Hazar Gölüne tepeden selam verir gibi mağrur bir şekilde duran ve 1850 m rakımda muhteşem manzaraya hakim bir şekilde duran Hazarbaba Kayak Merkezi halkın hizmetine sunulmuştur.

Hazarbaba Kayak Merkezi hava alanına 22 km ve demir yoluna 5 km`lik mesafe ile vatandaşlarımıza rahat ulaşım imkanı sunmaktadır. İlçemizden 6 km mesafede, Hazarbaba dağına yapılan kara yolu ile tırmanıştan sonra ulaşılabilmektedir. 6 km lik yol stabilize olup ulaşımın daha rahat olabilmesi için 24 saat süreyle kar temizleme çalışmaları yapılmaktadır.