Kartepe Kayak Merkezi Kar Yağışını Bekliyor

Kartepe Kayak Merkezi Kar Yağışını Bekliyor : Marmara Bölgesi’nin önemli kayak merkezlerinden biri olan Kartepe’de kayak pistlerinde kar olmaması işletmecileri düşündürürken, yılbaşı tatili öncesinde bu akşam yağacak kar ile rezervasyonların artmasını bekliyor.

Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde Samanlı Dağları’nın en yüksek noktasın olan bin 500 metre yükseklikte kurulu bulunan Kartepe Kayak Merkezi’ndeki otel yılbaşı tatili için hazırlansa da kayak pistlerinde halen kar bulunmuyor. Yaklaşık 15 gün önce yağan karın erimek üzere olduğu kayak merkezindeki Green Park Otel yetkilileri ise bu akşam başlamasını bekledikleri yoğun kar yağışıyla pistlerin kayağa hazır hale geleceğini söylediler.

“YOĞUN KAR YAĞIŞI BEKLİYORUZ”

Yaklaşan yılbaşı tatili öncesinde rezervasyon almaya devam ettiklerini dile getiren Green Park Kartepe Otel Müdürü Önder Sıkıcıoğlu, “Otelimiz bin 500 metre yükseklikte. Burada 3 tepede misafirlerimize kayak yaptırabiliyoruz. Yarından itibaren de ciddi bir kar yağışı bekliyoruz. İnşallah yılbaşına da ciddi bir kar ile gireceğiz. Yılbaşı rezervasyonlarımız da fena değil. Doluluklarımız yüzde 50’lere ulaştı. Tahmin ediyorum bu oran birkaç gün içerisinde yüzde 80’lerin altında kalmayacak şekilde yüzde 100’e doğru ilerleyecektir. Müşterilerin doğal olarak kar yağışını bekliyor. Salı akşamı ciddi bir kar yağışı geliyor” dedi.

“RUSYA KRİZİ BİZİ PEK ETKİLEMEZ”

Türkiye ile Rusya arasındaki uçak krizi ardından turizm sektöründe yaşanan sıkıntılara da değinen Sıkıcıoğlu, “Kartepe lokasyon olarak çok çok iyi bir yerden. Yabancı misafirlerle ilgi olarak zaten Orta Doğu’dan gelen misafirlerle hiçbir sıkıntımız yok. Yaz aylarında da özellikle çok yoğun Arap misafir; Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, İran, Katar’dan misafir ağırlıyoruz. Kazakistan’dan, Gürcistan’dan, Azerbaycan’dan gelen misafirlerimiz var. Uçak krizi, bizi tabi futbol takımları bazında belki biraz etkileyebilir Rus takımları çünkü biz geçen sene 7-8 tane Rus takımı ağırladı. Ama bu sene onların geleceğini düşünmüyoruz. Bu durumun bizi çok fazla etkileyeceğini düşünmüyoruz. Çünkü bizim ciddi bir spor pazarımız var. Tüm Avrupa’da hatta kuzeyde ve güneyde Arap ülkelerinden. Örneğin Ukrayna’dan geçen sene takımlar ağırladık” diye konuştu.