Teleski ve Telesiyej İhalesi 16 Nisanda Yapılacak

Sivas’ın kış turizmine katkı sağlaması ve bölgenin cazibe merkezi haline dönüştürülmesi amacıyla, Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi’nde yürütülen çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Çevre Düzeni Planı, Nazım ve Uygulama İmar Planı onaylanan projenin kamulaştırma işlemlerinde de sona yaklaşıldı. Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından 20 Mart 2013 de ihalesine çıkılan Yıldız Dağı Teleski ve Telesiyej Tesisleri Yapımı işi gerekli şartlar oluşmadığı için iptal edilmişti. Tekrar kolları sıvayan idaremiz, ihaleyi; Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliğince 16 Nisan 2013 saat:15.00’de Encümen Toplantı Odasında gerçekleştirecek.

250 günde tamamlanması planlanan yapım işinde, saatte 1000 ve 1200 kişi kapasiteli 2 adet Telesiyej, 1 adet 2 kişilik askılı T tipi self servis Teleski ile 1 adet kayma yüzeylerinde kullanılacak kar üstü pist hazırlama aracı ve 3 adet kar motosikleti yer alacak. Günübirlik tesisler içinde çalışmaların sürdüğü projede herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması durumunda 2014’ün ilk aylarında mekanik tesislerin makaraları dönmeye başlayacak.

Yıldız Dağı Kayak ve Kış Turizm Merkezi’ni Sivas’a en kısa sürede kazandırmayı hedeflediklerini belirten İl Özel İdare Genel Sekreteri Salih Ayhan, “Mekanik tesisler proje ve uygulama ihalesi ile birlikte yapılacak. Ödenekte sorunumuz yok. Şu an Gençlik ve Spor Bakanlığımızda ciddi bir kaynak ayırdı. Kamulaştırma işlemleri ile de önemli bir yol kat ettik. Yıldız Dağı’nda gerçekleştirilecek çalışmalar tüm ayrıntıları ile büyük bir titizlik içerisinde planlanarak hayata geçirilecek. Bölgenin ulaşım açısından da istenilen düzeye getirilmesi için bir takım çalışmalar yapılıyor. Bu proje üzerinde önemle duruyoruz. Keşke dememek için gerek teknik gezilerimiz sonucu ekibimiz ve gerekse de üniversitemiz ile istişareler yaparak ilerliyoruz. Örneğin imar planında bir eksiklik görüp telesiyejin uzunluğunu 200 metre daha uzatarak merkezi, uluslar arası kayak yapılabilir bir pozisyona getirdik. Bunlar önemli detaylar. Sivas bu işe en son başladı ama en prensipli, en uygun ve hatasız bir tesis ortaya koymak için yola çıktı. Sivas uluslararası kayak yarışmalarına ev sahipliği yapabilecek şekilde bir kış turizm merkezine kavuşacak. Projelerimizin hayata geçmesinde Sayın Bakanımız İsmet Yılmaz başta olmak üzere milletvekillerimize ve işlerimizin takipçisi olan Sayın Valimize teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*