Polonyalı gazeteciler Palandökende kayak yarışı yaptı

Polonyalı gazeteciler Palandökende kayak yarışı yaptı :Polonyalı gazeteci ve yazarlardan oluşan 67 kişilik kafile, Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden biri olan Palandöken’de snowboard ve kayak yarışması yaptı.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in daveti üzerine kente gelen kafile, bir hafta boyunca tarihi ve turistik yerleri gezdi.

Polonya’nın devlet televizyonu, yerel medya mensupları ve yazarlardan oluşan grup, gezinin son gününde Palandöken Kayak Merkezi’nde snowboard ve kayak yarışı yaptı. Oldukça çekişmeli geçen yarışlar sonunda dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi.

Polonya Basın Kulübü Başkanı Jaroslaw Wlodarczyk, burada yaptığı açıklamada, Erzurum’a üçüncü gelişleri olduğunu ve önümüzdeki yıl tekrar gelmeyi düşündüklerini söyledi.

Şehir hakkındaki düşüncelerinin çok olumlu olduğu dile getiren Wlodarczyk, “Palandöken ve Konaklı kayak tesislerine gittik ve oraları da gezdik. Önümüzdeki yıl yine burada olmayı düşünüyoruz. Yerel gazete, devlet televizyonu çalışanları, yazarlar burada. Çok geniş bir aktivite. Yarışmayı son güne bıraktık çünkü yarın Polonya’ya döneceğiz. Pistlerde suni karlama var ve kayak yaparak çok güzel vakit geçirdik” dedi.
Erzurum’un tanıtımına önem veriyoruz

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu da Palandöken’in kış spor merkezlerinden biri olma yolunda emin adımlarla yürüdüğünü vurguladı.

Tavlaşoğlu, Erzurum’un ileri derecede kayak tesislerine sahipliği konusunda herkesin hemfikir olduğunu belirterek, “Biz bunu dünyaya da tanıtma yolunda emin adımlarla yürüyoruz. Polonya’daki turizm fuarına büyükşehir belediyesi olarak katıldık. Başkanımız Mehmet Sekmen, Erzurum’un tanıtımının daha iyi yapılması için orada bulunan gazetecileri Erzurum’a davet etti. 70 kişilik kafileyi bir haftadır kentte ağırlıyoruz. Palandöken ve Konaklı kayak merkezleriyle curling ve buz hokeyi salonlarında misafirlerimize Erzurum’u tanıttık” diye konuştu.