İzmir Balçova teleferik tesislerinde tahliye işlemi şaşırttı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin can ve mal güvenliği olmadığı gerekçesi ile 2007 yılından bu yana kapalı tuttuğu Balçova’daki teleferik tesislerini yenilemeye ilişkin ihale arap saçına dönerken Balçova Dede Dağı’ndaki teleferik tesisleri dün tahliye edildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Grand Plaza Şirketi arasındaki kontratın süresi dolunca Grand Plaza şirketinin alt yüklenicisi konumundaki Öz Mesken Kafe ve Turizm Ticaret Limited Şirketi de işgalci konumuna düştü. İzmir Büyükşehir Belediyesi Emlak Yönetimi Daire Başkanlığı, işletmeci hakkında tahliye işlemi başlattı. Mülkiyeti belediyeye ait et evi, market, kır kahvesi ve üst katı ile fastfood, gözleme evi, restoran, ahşap ev ve çay bahçesinden oluşan tesisin boşaltılması istendi. Bunun üzerine dün öğle saatlerinde tesislere çıkan ekipler, jandarma gözetiminde tesislerdeki malzemeleri tahliye etti. Yaşananlar karşısında şaşkına dönen işletmeci Yılmaz Eroğlu, büyük haksızlığa uğradıklarını iddia etti.

‘DAVA AÇACAĞIZ’
Tesisi 2005 yılında devraldıklarını belirten Eroğlu, 2007 yılında tesisin can ve mal güvenliği olmadığı gerekçesi ile kapatıldığını, o süreçte kendilerine bir yazı ile tesis tekrar hizmete sokulduğunda işletmeye kaldıkları yerden devam edeceklerinin bildirildiğini söyledi. 5 yıllığına Grand Plaza şirketinden kiraladığı tesisleri ancak 3 yıl işletebildiğini belirten Eroğlu, avukatlarıyla gerekli değerlendirmeleri yaptıktan sonra uğradığı zararın karşılanması için İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne dava açacağını söyledi.
ERTAN GÜRCANER

“Bekçi gibi kullanıldık”
2009 yılından bu yana belediyenin kendilerini bekçi gibi kullandığını öne süren Eroğlu, her ay 4 bin TL’yi bulan personel ve işletme giderlerini düzenli olarak karşılamayı sürdürdüklerini vurgulayarak, “Benim fuzuli işgalci olduğum söyleniyor. Madem ben fuzuli işgalciyim, onların kiracısı değilim. O zaman niye 5 ay önce, tesisin kapalı olduğu dönemler için 12 bin liralık elektrik parası aldılar” dedi.

Kaynak : Yeni Asır

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*