Başkan’dan KİK raporu: İzmir Teleferik yılan hikayesine döndü

Başkan’dan KİK raporu: İzmir Teleferik yılan hikayesine döndü

Ankara’ya giderek Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar başta olmak üzere Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Kamu İhale Kurumu yetkilileri ile görüşen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, görüşmelerin ayrıntılarını anlattı. Kocaoğlu, “KİK’e giderek ihalelerle ilgili yaşanan süreçleri anlattık. Teleferik ihalesi için alınan mahkeme kararına göre işlem yapılması gerekiyor. Teleferik yılan hikayesine döndü” dedi.

EXPO 2020 organizasyonunu yapılacağı yer olan İnciraltı’nın planlarının Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan geçtikten sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda değiştirildiği yönündeki açıklamaların ardından başlayan süreç devam ediyor. Daha önce biriktirdiği konuları da dosya yaparak Ankara’ya giden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile ziyaretin ilk gününde İnciraltı’nı masaya yatırmıştı. Burada planda yapılan değişiklik nedeniyle çekincelerini anlatan Kocaoğlu, olumlu kararlar ile döndüklerini söylemişti. Başkan Kocaoğlu, ziyaretin ikinci gününde Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Kamu İhale Kurumu yetkilileri ile yaptığı görüşmenin içeriğini anlattı.

MAHKEME KARARINI UYGULAYIN
Kamu İhale Kurumuna uğradığını belirten Başkan Kocaoğlu Balçova Teleferik Tesislerinin yenilenmesine ilişkin ihale ile ilgili KİK’ten mahkeme kararının uygulanmasına ilişkin yazı beklediklerini belirtti. Yazının bir an önce gönderilmesi konusunda KİK yetkililerinden talepte bulunduğunu anlatan Kocaoğlu, “Hepinizin bildiği gibi Teleferik tesislerinin yenilenmesi işi yılan hikayesine döndü. Ankara 14. İdare Mahkemesi, KİK’in ihaleyi iptal eden kararını iptal etti. Bizim ihaleyi alan STM Firmasını sözleşme imzalamaya çağırabilmemiz için bir an evvel KİK tarafından yazının yazılıp bize gönderilmesi gerekiyor. Zaten KİK’in de bizim de yapabileceğimiz başka bir şey yok. KİK, mahkeme kararının uygulanmasına ilişkin yazıyı bize gönderirse firmayı sözleşme imzalamaya davet edeceğiz.”dedi. Kocaoğlu, KİK’te yaptığı görüşmenin süreci hızlandırma açısından yararlı olacağına inandığını da sözlerine ekledi ve görüşmeyi faydalı buldu.

Kaynak : www.egedesonsoz.com

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*