Yeni Teleferik Hattı Uludağ ile Bursa’yı Bütünleştirecek

Yeni Teleferik Hattı Uludağ ile Bursa’yı Bütünleştirecek :Yenilenmesi için çalışma başlatılan teleferik hattıyla Uludağ’a günlük ulaşımın 20 dakikada sağlanması ve yatak kapasitesinin yaz-kış kullanılması hedefleniyor- Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe “Hattın uzunluğu 4 bin 600 metreden yaklaşık 8 bin 500 metreye çıkacak. Bu şekilde dünyanın en uzun teleferik hatlarından biri oluyor”- “Yeni teleferik hattı sayesinde artık Bursa’da konaklama yapan turistlerimiz, misafirlerimiz, günlük olarak oteller bölgesine çıkıp inebilecek. Çünkü 22 dakikada kayak pistinin yanına kadar gidebilecekler.

Bursa’nın simgelerinden biri olan ve 50 yıllık direklerle teller sökülerek yeniden inşa edilmeye başlanan teleferik hattı, Uludağ’ın yaz turizmine de açılması ve oteller bölgesine ulaşımın kolaylaştırılması amacıyla modernleştiriliyor. Yıl sonunda hizmete girmesi planlanan hatta sefer yapacak yeşil-beyaz ile kırmızı-beyaz 180 vagon, Uludağ’da kış mevsiminde var olan canlılığı yaz aylarında da koruyacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1963 yılında kurulan teleferik hattının artık demode olduğunu, eskidiğini ve taşıma kapasitesini 12 kat artıracak yeni bir projeye ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Uludağ’ın, Bursa’nın en önemli değerlerinden biri olduğunu vurgulayan Altepe, burasının yaz-kış kolay erişilebilir hale gelmesi amacıyla çalışma başlattıklarını hatırlattı.

Kentin simgesi teleferiğin 50 yıl sonra yenilendiğini ifade eden Altepe, “Gondol sistem dediğimiz 180 vagonla Bursa-Uludağ arası taşımacılık gerçekleşecek. Daha önce Sarıalan’a kadar olan ulaşım şimdi otellere kadar olacak ve hattın uzunluğu 4 bin 600 metreden yaklaşık 8 bin 500 metreye çıkacak. Bu şekilde dünyanın en uzun teleferik hatlarından biri oluyor” dedi.

Teleferiğin taşıma kapasitesinin 12 kat artacağı bilgisini veren Altepe, projeyle kent merkezinin iki katı yatak kapasitesine sahip oteller bölgesindeki tesislerin yazın da kullanılabileceğini dile getirdi.
“Uludağ ile Bursa bütünleşmiş olacak”

Altepe, yaz aylarında Bursa’ya gelen turistlerin konaklamak için teleferikle 20 dakikada oteller bölgesine ulaşacağına dikkati çekerek, şöyle konuştu:

“Karayoluyla 35 kilometrelik yorucu bir yolculukla ulaşılan oteller bölgesine panaromik manzaralı bir yolculukla ve kısa sürede ulaşılacak. Bursa’ya gelenler için de Bursa için de büyük bir katkı, büyük bir güzellik sağlamış olacak. Yine kışın oteller bölgesinin yatak kapasitesi ne kadar yüksek olsa da yeterli gelmiyor. Yeni teleferik hattı sayesinde artık Bursa’da konaklama yapan turistlerimiz, misafirlerimiz, günlük olarak oteller bölgesine çıkıp inebilecek. Çünkü 22 dakikada kayak pistinin yanına kadar gidebilecekler. Olması gereken de buydu. Yani Uludağ ile Bursa bütünleşmiş olacak. Uludağ’ın imkanları yaz ve kış kullanılmış olacak. Bursa da bundan en güzel şekilde istifade eden merkez olacak. Ekonomik açıdan da turizm açısından da hem Bursa hem de Türkiye kazanmış olacak. Onun için sürecin aksamadan tamamlanması için takipteyiz. Zaten sıkıntısız bir şekilde de yürüyor. Helikopterlerimiz devreye giriyor. Hızlı bir şekilde yapımı tamamlayacağız.”

Türkiye’nin, teleferiği Bursa’nın en önemli simgelerinden biri olarak bildiğini söyleyen Altepe, dünyanın en uzun aktarmasız teleferik hattının Bursa’da bulunduğu bilgisini verdi.

Altepe, Sarıalan mevkisine kadar olan etabı 29 Ekim’de hizmete açıp kayak sezonu başlamadan oteller bölgesine ulaşımı sağlamayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak : haberciniz.biz