Sarıkamış Cıbıltepede Kayak Keyfi

Sarıkamış Cıbıltepede Kayak Keyfi :Türkiye’nin önemli kış turizm merkezleri arasında yer alan Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde yerli ve yabancı turistler, kayak yapmanın keyfini yaşıyor.

Sarıçam ormanları, kristal karı ve uzun kayak pistleriyle yerli ve yabancı turistlerin gözdesi olan 2 bin 634 rakımlı, bin kişi kapasiteli, 3 telesiyej ve toplam uzunlukları 25 kilometre olan 9 pist bulunan Cıbıltepe’de, kayak severler 8 santimetre kalınlığında bastırılmış kar zemin üzerinde kayak yapmanın keyfini yaşıyor.

Mekanik tesisler ve pistler bölgesinden sorumlu Kar-Sar-Tur- A.Ş Genel Müdürü Sacit Özbey, AA muhabirine yaptığı açıklamada, pistlerde az kar olmasına rağmen rahatlıkla kayak yapılabildiğini söyledi.

Türkiye’nin birçok kayak merkezinde kar olmamasından dolayı sıkıntı yaşandığını belirten Özbey, “Biz plan, proje ile yaz aylarında pistlerimizi halı saha durumuna getirdik. Ot biçme makineleriyle kendi personelimizin çalışmaları neticesinde pistlerdeki her türlü engeli kaldırarak, çok düzgün bir zemin kazandırdık. Az kar olmasına rağmen bu düz zeminde kayak yaptırıyoruz” dedi.

Özbey, bu sene çok az kar yağdığını ve yaklaşık bir aydan fazladır kar yağmadığını dile getirerek, şunları söyledi:

“Şu anda kar ezme makinesi ile ezilen kar, 8-10 santimetre kalınlığında. 23 Aralıktan bu yana Türkiye’de değil, dünya’da 8 santimetre üzerinde kayak yaptıran tek kayak merkeziyiz. Bazen pistlerimize kar taşıyoruz. Gelen misafirlerimiz bunları gördükçe memnuniyetle karşılıyor. İnşallah önümüzdeki günlerde kar yağarsa bütün olumsuzluklar gider ve turizme hizmet etmeye en iyi şekilde devam ederiz.”

Kayak öğretmenlerinden Tarkan Usta da şu anda birçok kayak merkezinde kayak yapılmazken, Sarıkamış’ta kayak, snowboard yapmak için pistlerde yeterince kar olduğunu ifade etti.

Kayak severler ise Sarıkamış’ta sarıçamlar arasında kayak yapmanın keyfini yaşadıklarını söyledi.