Erciyes Kayak Merkezi Dünyaya Açıldı

Erciyes Kayak Merkezi Dünyaya Açıldı  :Erciyes’in dünya çapında kış turizm merkezi olması için yapılan yatırımlar yabancı turistleri Kayseri’ye çekmeye başladı. Danimarka ve Hollanda’dan gelen iki ayrı yabancı grup, Erciyes’in mükemmel bir kayak merkezi olduğuna vurgu yaptı ve kayak sporu ile kültür turizminin birlikte sunuluyor olmasının Kayseri için büyük avantaj olduğuna dikkat çekti.

Türk Hava Yolları ve Kayseri Erciyes A.Ş.’nin organizasyonuyla Kayseri’ye gelen Danimarkalı iş adamları ve yöneticiler, Kayseri’ye ve Erciyes’e hayran kaldı. Yaklaşık 50 kişilik heyet Kayseri’deki bazı tarihi eserleri gezdi ve ardından Erciyes’te kayak yaptı.

Türk Hava Yolları Danimarka Billund Havalimanı Müdürü Osman Şahan ile birlikte iki gün Kayseri’de kalan Danimarka heyetinden Danimarka-Billund Havalimanı Genel Müdür Yardımcısı Arnest Nielsen ve Bestseller Firması Departman Müdürü Kayseri’yi çok sevdiklerini ve Erciyes Master Planı’nın çok başarılı bir proje olduğunu belirtti. Erciyes’teki tesisleri çok beğendiklerini ve bu tesislerin gelecek vadettiğini dile getiren Danimarkalı yöneticiler Erciyes ve Kapadokya’nın birlikte olmasının çok cazip olduğunu ifade ederek, “Danimarka’dan Türkiye’ye genellikle yaz tatili için geliniyor. Kış tatili için Avrupa’da farklı ülkeleri tercih ediliyor. Türkiye’de Erciyes gibi bir kayak merkezinden Danimarkalıların haberleri yoktu. Avusturya’da da birçok kayak merkezi var; ama kültürel değerlerin de yer alması burayı daha cazip hale getiriyor. Kesinlikle tekrar gelmeyi düşünüyoruz” dedi.

Danimarka Süper Ligi’nin lideri durumunda bulunan Midjylland takımının Pazarlama Müdürü Mark Nielsen de Türkiye’nin denizi ve kumsalıyla bilinen bir ülke olmasına karşılık Erciyes’in kış turizmi açısından da ülkeyi tanıtacağını söyledi. Erciyes’te kayağın kültürel etkinliklerle sunuluyor olmasının bir avantaj olduğunu ifade eden Nielsen, şu an lig lideri olan futbol takımlarını Erciyes’e getireceklerini belirtti.

Danimarka heyetinde kayak turizmi üzerine faaliyet gösteren Danski Seyahat Acentası’ndan Andy Sorlynd da yer aldı. Dünyanın pek çok yerindeki kış turizm merkezlerini tanıyan Andy Sorlynd Erciyes’i çok iyi organize edilmiş bir kayak merkezi olarak tanımladı. Sorlynd “Erciyes, gerek park alanı, gerek ulaşımı, gerekse de kayak güzergahları açısından çok başarılı bir merkez. Buraya en kısa zamanda bir tur düzenleyeceğiz ve Danimarkalı kayakseverleri getireceğiz” dedi.

Kayseri ve Erciyes ile ilgili görüşlerini açıklayan Danimarka Telekom yöneticisi de, daha önce Marmaris ve Alanya’ya geldiğini, Erciyes’i görünce Türkiye’nin kış turizmi açısından da çok cazip bir ülke olduğunu gördüğünü belirterek “En kısa zamanda bisiklet ve tırmanış malzememle gelip, hem kayak yapacağım, hem de diğer sportif aktiviteleri yapacağım” diye konuştu.

HOLLANDALILAR DA ERCİYES’TE

Erciyes son günlerde Hollanda’nın da gözdesi durumuna geldi. Erciyes’te tatillerini yapan Hollandalı turistler şunları söylediler: “Erciyes’in en önemli özelliği havaalanından kolay ulaşımı. Ayrıca kayak merkezinde tek kartla her yerde kayılabilmesi ve otellerin pistlere yakın olması da büyük avantaj. Özellikle gondol çok keyifli ve konforlu. Ayrıca Erciyes ile birlikte Kayseri’de kültürel değerlerin bulunması burayı cazip kılıyor. Yeni yapılan Selçuklu müzesi çok güzel. En dikkat çekici şey ise şehir çok temiz. Erciyes’i seçmemizin en önemli nedenlerinden birisi de bize Kapadokya’yı görme imkanının da tanınması” dediler.

Kayseri ve Erciyes’i her haliyle çok beğenen Avrupalı turistler, Erciyes’in ne denli güzel olduğunu artık Türkçe seslendirmeye de başladılar ve “Erciyes çok güzel” ifadeleriyle yeniden Kayseri’ye geleceklerini belirttiler.