Kış Turizminin Yeni Gözdesi Çambaşı Yaylası

Kış Turizminin Yeni Gözdesi Çambaşı Yaylası : Ordu’nun Kabadüz ilçesi Yokuşdibi beldesi sınırları içerisinde yer alan 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası, kış turizminin Karadeniz’deki gözde merkezlerinden biri konumunda.

Yokuşdibi Belediye Başkanı Yener Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çambaşı Yaylası’nın birçok yerli ve yabancı turistin uğrak noktası haline geldiğini, bölgeye en fazla Arap turistlerin ilgi gösterdiğini söyledi.

Geçen yıl 30 binin üzerinde yerli ve yabancı turistin bölgeye geldiğini vurgulayan Kaya, bu rakamın daha da artmasının beklendiğini dile getirdi.

Ziyarete gelenlerin ihtiyaçlarına cevap verebilmek adına yoğun şekilde çalıştıklarının altını çizen Kaya, şöyle konuştu:

“Çambaşı Yaylası, geçmiş tarihinden bu yana hem yaz hem de kış mevsimlerinde ziyaretçi akınına uğramakta. Birçok güzelliğe sahip bölgede bizler de yatırımlarımızı artırdık. Yaz ve kış mevsiminde ilgi gören Çambaşı Yaylası’nda kısa süre önce de kayak merkezinin yapımına başlayarak çok ciddi bir adım attık. Yatırımcılarımız tarafından da buraya ciddi talep var. Yayla ile ilgili çalışmalarımız kapsamlı şekilde devam ediyor. Hedefimiz 2015 yılında Çambaşı Yaylası’nın Türkiye’nin turizm cenneti olmasını sağlamak.”
Karadeniz’in en büyük kayak merkezi yapılıyor

Yürütülen çalışmalar kapsamında kayak merkezi yapım çalışmalarına başlandığını vurgulayan Kaya, “Yapımı devam eden bu kayak merkezi Karadeniz’de ilk ve tek değil ancak Karadeniz’in en büyük kayak merkezi olacak” dedi.

Planlama çerçevesinde kayak merkezinin 10 kilometre uzunluğunda bir piste sahip olacağının altını çizen Kaya, şunları kaydetti:

“Vatandaşlarımızın pist üzerinde ulaşımlarını sağlamak için iki teleferik hattı olacak. Aynı zamanda bu tesis alanı içerisinde bütün ihtiyaçları karşılayabilecek hizmet alanları olacak. Konaklama otelleri başta olmak üzere spor sahaları gibi A’dan Z’ye her şey olacak. Hedefimiz gelecek yıl bu merkezi turistlerin hizmetine sunmak. İnanıyoruz ki Türkiye’nin gözde kayak merkezlerinden birisi de Çambaşı Yaylası’nda olacak. Ordu-Giresun Havalimanı tamamlandıktan sonra kayak merkezinin önemi bir kat daha artmış olacak.