54 Yıllık Erzurum Kayak Kulübene Özelleştirme Darbesi

54 Yıllık Erzurum Kayak Kulübene Özelleştirme Darbesi :Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezleri’nin özelleştirilmesi çalışmalarını yürüten Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, 54 yıllık Erzurum Kayak Kulübü’nü kapanma tehlikesiyle karşı karşıya bıraktı.

Kulübün Palandöken’deki kulüp tesisleri, özelleştirilme kapsamına alınmasına Asbaşkan Bülent Ülker isyan etti. Ülker, “Arsa Milli Emlak’a ait ancak üzerinde yapı tamamen bu şehir insanının parasıyla yapılmış ve kayak kulübüne hediye edilmiştir. Özelleştirme kapsamında çıkarılmaz ise kulübü kapatmaktan başka çıkar yolumuz kalmayacak” dedi.

Olimpiyatlara tam 11 kez sporcu gönderen, 23’ü üst üste olmak üzere 26 kez Türkiye şampiyonluğu kazanarak, adını kayak tarihine yazdıran Erzurum Kayak Kulübü, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın Palandöken ve Konaklı’da yürüttüğü özelleştirme çalışmaları yüzünden kapanma tehlikesi yaşıyor. Arazisi kamuya, binası tamamen Kayak Kulübü’ne ait olan tesisleri Özelleştirme İdaresi’nin özelleştirme kapsamına dahil ettiğini açıklayan Kayak Kulübü Asbaşkanı Bülent Ülker, “Milli Emlak’a arsa kirası ödüyoruz. Üzerindeki yapı bizim ama Özelleştirme İdaresi, hiç umursamıyor ve “kapsama aldık” diyor. Bu karar üzülerek söylüyorum ki 54 yıllık bir çınarı faaliyetlerine son vermesine neden olacak” dedi.

Konuyu AK Parti Erzurum Milletvekili Milletvekili Cengiz Yavilioğlu ile de görüştüklerini ve yardımcı olacağına dair söz verdiğini anlatan Ülker, şunları söyledi:

“Sayın Yavilioğlu’ndan konuyla ilgili haber bekliyoruz. Şu ana kadar değişen bir şey yok. Kayak Kulübü’ne ait binanın kulübümüzün elinden alınması halinde mecburen tüm faaliyetlerimize son vermek durumunda kalacağız. Kayak sporuna yıllardır hizmet veren kulübümüzün hizmet binası olmadan faaliyetlerimizi sürdürmemiz imkansız. “

ÖZEL İDARE’NİN TESİSLERİ KAPSAM DIŞI
Öte yandan Palandöken Gondol Lift istasyonunda bulunan Özel İdare Kayak Kulübü ile Kar Gözlemevi’nin özelleştirme kapsamından çıkarıldığı öğrenildi. Kar Gözlemevi adı altında sosyal tesis olarak kullanılan ve üst düzey bürokratların hafta sonlarını geçirdikleri mekanın özelleştirme kapsamından çıkarılıp, kayak sporuna 54 yıldan bu yana hizmet eden Kayak Kulübü’nün kulüp binasının kapsama dahil edilmesi tepkilere neden oldu. Özelleştirme İdaresi’nin tutarsız kararları eleştiriliyor.