Alanya Belediyesi’nin Teleferik ve GES Projeleri Ödüllendirildi

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in şehre kazandırdığı Teleferik ve Güneş Enerji Santrali projeleri, Akdeniz Belediyecilik Projesi Yarışması’nda 1. ve 2. oldu. Ödülü Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in elinden alan Başkan Yücel; “Geçtiğimiz yıl hayata geçirdiğimiz 37 yıllık bir hayalin ödüllendirilmesi bizim için gurur verici.” dedi.

Göreve geldiği günden bu yana insan odaklı belediyecilik anlayışıyla şehre birçok yeni eser kazandıran Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in 2 dev eseri, Teleferik ve Güneş Enerji Santrali projesi, Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışması’nda ödüle layık görüldü. Teleferik projesi Altyapı Kategorisi’nde birincilik, Güneş Enerji Santrali (GES) projesi ise Çevre Koruma, Peyzaj, Planlama, Tasarım ve Uygulama Kategorisi’nde ikincilik kazandı.

YÜCEL: “BU GURUR ALANYAMIZIN”

Akdeniz Belediyeler Birliği tarafından organize edilen ödül töreninde, 2 dev projesi ödüllendirilen Alanya Belediyesi’nin ödüllerini, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel aldı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in elinden alan Başkan Yücel; “Alanya Belediyesi olarak, kültürel varlıklar ve sosyal projelerde olduğu gibi insan odaklı çalışmak zorundayız. Teleferik projemiz 37 yıllık bir hayaldi. Bu rüyamız 2014 yılında seçim vaatlerimizde olmayan bir projeydi. Ancak var gücümüzle çalışarak bu rüyayı kısa bir sürede gerçekleştirdik ve Alanya Kalemizi hem koruduk hem de ziyaretçi sayısını kat ve kat arttırdık. Bu değerli ödüllerin Alanyamıza ve Belediyemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

24 BELEDİYE 83 PROJE KATILDI

Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışması Jüri Başkanı ve Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Bölüm Başkan Yardımcısı Doç.Dr. Hacer Mutlu Danacı da, yerel yönetim anlayışının geliştirilmesi amacıyla düzenlenen yarışmaya 24 belediyenin 83 proje ile katıldığını söyledi. Konuşmaların ardından AKBB ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, yarışmanın jüri üyelerine teşekkür belgesi vermesinin ardından dereceye giren belediyelerin ödülleri takdim edildi. Ödül töreninin ardından Mimar Sinan Kongre Merkezi’nin fuaye alanında ‘Belediyecilik Sergisi’nin açılışı gerçekleştirildi.

4. Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışmasında Ödül Alan Belediyeler İyi Yönetişim ve Halkla İlişkiler Kategorisinde;

Birincilik Ödülü – Manavgat Belediyesi (Toros Kadınları Emek Pazarı Projesi) İkincilik Ödülü – Antalya Büyükşehir Belediyesi (Her Bireye İş Teklifimiz Var) Üçüncülük Ödülü – Korkuteli Belediyesi (Korkuteli Kent Rehberi Sistemi (Kent Bis))

Alt Yapı Çalışmaları Kategorisinde;

Birincilik Ödülü–Alanya Belediyesi (Teleferik Projesi) İkincilik Ödülü – Manavgat Belediyesi (Nehir Boyu Bisiklet) Üçüncülük Ödülü – Eğirdir Belediyesi (Terfi Merkezi Tadilat Projesi)

Üst Yapı Çalışmaları Kategorisinde;

Birincilik Ödülü – Kepez Belediyesi (Anadolu Oyuncak Müzesi) İkincilik Ödülü – Elmalı Belediyesi (Sokak Sağlıklaştırma Projeleri) Üçüncülük Ödülü – Akseki Belediyesi (Tarihi Sarıhacılar Hanı’nın Turizme Yönelik Restorasyonu)

Çevre Koruma, Peyzaj, Planlama, Tasarım ve Uygulama Projeleri Kategorisinde;

Birincilik Ödülü – Manavgat Belediyesi (Antik Side Kentsel Tasarım Projesi) İkincilik Ödülü – Alanya Belediyesi (Güneş Enerji Santrali Projesi ) Üçüncülük Ödülü – Bucak Belediyesi (Bucak Sıfır Atık Projesi)

Sosyo ve Kültürel Belediyecilik Uygulamaları Kategorisinde;

Birincilik Ödülü – Antalya Büyükşehir Belediyesi (Hobi Bahçesi) İkincilik Ödülü – Pamukkale Belediyesi (Pamukkale Belediyesi Sosyal Market) Üçüncülük Ödülü – Kepez Belediyesi (Mimar Turgut Cansever Ulusal Mimarlık Ödülleri) Anı Ödülü: Serik Belediyesi (Serik Genç Fikir) Jüri Özel Ödülü: Fethiye Belediyesi(Şehit Fethi Bey Parkı)

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*