Anamur Turizm ve Kültür Derneği,Teleferik Projesini Tamamladı.

Bölgenin en fazla proje ve Ar-Ge çalışması yürüten sivil toplum kuruluşlarından olan ANTUDER “Anamur Turizm ve Kültür Derneği” dev bir projeye daha imza attı.

Anamur Kalesi ile Azı Tepesi arasında Turistik amaçlı teleferik tesisi için, üstlenici firma ile yaklaşık iki aylık müşterek bir çalışmanın neticesinde ön çalışmalar tamamlandı. Firma resmi teklifini Turizm ve Kültür Derneğine sundu.

Önerilen teleferik sistemi; Firma tarafından Tek halat dolaşımlı, Sabit klemli, bir sürücü, bir dönüş istasyonu olan en son teknolojiye sahip Sabit Klemli Grup Gondol teleferik tipi olacak. Teleferik; sistemin kontrolünü yapan operatörler tarafından hız kontrolü yapılarak aşağı ve yukarı yöne yolcu taşıyacak şekilde tasarlanmış. En son teleferik teknolojisi ve EN2000/9/AT standartlarına uygun olarak çizim, imalat ve montajı yapılacak. Akdeniz bölgesinde Antalya Mersin arasında bir ilk olacak bu projenin yapımını üstlenecek yatırımcı kurum ve kuruluşlar ile görüşmelere önümüzdeki günlerde başlanılacak. Turizm amaçlı bu tesisin varış noktası olan azı tepesi adeta bir seyir terası! Bir yanı Bozyazı bir yanı Anamur ve Kıbrıs ile Abanoz yaylasına bakmakta. Buraya ileride bir döner restoran yapılması mümkün. Kalkış ve varış istasyonlarında geniş kullanım alanları içerisin de çocuk parkları, çay bahçeleri, dinlenme alanları ve hayvanat bahçesi yapılması mümkün olacak.

İki istasyon arasında yılda yaklaşık 15.000 kişinin taşınması hedefleniyor. Yatay Uzunluk 1275 Metre, Eğik Uzunluk1300 Metre olacak. Kot Frakı 509 Metre Seyahat Süresi 7 dakika olacak. Yaklaşık 9 adet direk üzerinde çelik halat ile sistem taşınacak. Akdeniz’in incisi Anamur örnek bir projeyi tamamlamak için çalışmalarını hızla sürdürüyor….

Kaynak : yurthaber.mynet.com

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*