Başkan Gökçek Ankara’ya teleferik için ısrarlı!

Toplu ulaşımda kullanılamaz eleştirilerine rağmen Ankara Büyükşehir Belediyesi teleferik için ısrarını sürdürüyor.
BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Melih Gökçek, ilk olarak 2008 yılında “turizm” amacıyla gündeme getirdiği “teleferik sistemi”ni, Başkent toplu ulaşımında araç sayısının her geçen gün artması sonucu sıkışan kent trafiğini rahatlatmak amacıyla “toplu ulaşım aracı” olarak kullanmaya karar verdi.

Metro ve otobüsle toplu ulaşımın yapıldığı Başkent’te alternatif ve etkili bir ulaşım vasıtası olarak gördüğü “teleferik”i kentin üç güzergahında hayata geçireceklerini geçtiğimiz aylarda açıklayan Gökçek, önceki akşam gerçekleştirilen Büyükşehir Belediye Meclisi mayıs ayı olağan toplantısının son oturumunda, teleferik sisteminin ilk adımını Meclis’e sunduğu başkanlık yazısı ile attı.

EGO işletecek

Oy çokluğu ile kabul edilen yazıda, Ankara’da nüfus yoğunluğunun gün geçtikçe artmakta olduğu ve buna bağlı olarak da toplu taşımada ve trafikte sıkıntılar yaşandığı belirtilerek, “Siteler- Doğantepe ve Etlik (Hastaneler)- Akköprü- Gar- Sıhhiye arasındaki ulaşımın teleferik ile yapılması düşünülmektedir” ifadelerine yer verildi. Güzergahlar için teleferik sistemini kurmak kurdurmak, işletmek ve işlettirmek konusunda EGO Genel Müdürlüğüne yetki verilmesi karara bağlandı.

Kaynak : www.ankarahaber.com

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*