Cıbıltepe Kayak Merkezi Türkiye’nin göz bebeği olacak

Cıbıltepe Kayak Merkezi Türkiye’nin göz bebeği olacak :Kars Valisi Eyüp Tepe, “Cıbıltepe Kayak Merkezi yapılan yatırımlar sayesinde Avrupa’nın en gözde kayak merkezleri arasında yerini alacak”

Vali Eyüp Tepe, Sarıkamış Kaymakamı Muhammed Gürbüz, Belediye Başkanı İlhan Özbilen ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Özbey ile Cıbıltepe’de incelemelerde bulundu.

Tepe, burada yaptığı açıklamada, Cıbıltepe’nin yapılan yatırımlar sayesinde Avrupa’nın en gözde kayak merkezleri arasında yerini alacağını söyledi.

Kayak merkezinin ikinci etebında yapımı tamamlanan kafeteryanın hizmete açıldığını belirten Tepe, şöyle konuştu:

“Buradaki güzellik ve kalite dünyanın önemli kayak merkezlerinden olan Fransa’nın Courchevel Kayak Merkezi’nde dahi bulunmuyor. Zirvede bulunan ve tamamı ahşap olan kafeterya ise kısa zamanda hizmete açılacak. Şu anda diğer kayak merkezlerinde yeteri kadar Kar yağışı olmadığı için kayak yapılamıyor ama Sarıkamış’ta rahatlıkla kayak yapabiliyorsunuz. Sarıkamış’ta kayak sezonunu açtıktan sonra yoğun bir talep var. Geçtiğimiz yıllarda hizmet veren kafeteryalarımızı buraya yakışır şekilde yeniden inşa ettik. Bugüne kadar yaptığımız yatırımlar kayak merkezinde yaptığımız ve yapacağımızın çalışmalardan sadece bir kısmı.”

Tepe, yapılan yatırımlar sayesinde Sarıkamış’ın Türkiye’nin göz bebeği haline geleceğini söyledi.

Gelecek yıl yeni telesiyejlerin yapılacağını belirten Tepe, “Önümüzdeki yıl buralarda yapılacak yeni telesiyej sistemleri için ihale yaptık. Pistlerimizi de ışıklandıracağız. Kabinli telesiyej sistemi projelendirme aşamasındadır. Bir ya da iki pistimizde de suni kar sistemi kurmayı planlıyoruz. Böylece her yıl 1 Aralık’tan itibaren kar yağmasını beklemeden kayak sezonunu açmak istiyoruz. Bu şekilde kayak yapma imkanını garantili bir hale getireceğiz” diye konuştu.