Büyükşehir belediye başkanları teleferikle Uludağa çıktı

Büyükşehir belediye başkanları teleferikle Uludağa çıktı :Bursa”da, ikincisi düzenlenen “Büyükşehir Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı”na katılan belediye başkanlarından bazıları, teleferikle Uludağ”a çıkarak gezinti yaptı.

Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Vali Münir Karaloğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Kocaeli, Balıkesir, Şanlıurfa, Kahramanmaraş büyükşehir belediye başkanları, Dobruca Sosyal Tesisleri”nde bir araya geldi.

Daha sonra Karaloğlu ve beraberindekiler, teleferikle çıktıkları Uludağ”da gezdi. Karaloğlu ve Altepe, konuklarına inşaatı devam eden tesisleri gezdirerek çalışmaları anlattı.

Altepe, güzel bir organizasyon gerçekleştirildiğini belirterek, “Bursa”ya gelen başkanlarımıza Bursa”yı daha yakından tanıttık. Uludağ”a çıktık, yeni teleferiği incelediler. Şehirlerinde de uygulamak istedikleri projeler için gözlem ve inceleme yaptılar” ifadesini kullandı.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da teleferik projesini ilinde uygulamak istediğini bildirdi.

Kalkınmanın yerelden ve kentlerden başladığına işaret eden Karaosmanoğlu, “Ulu şehir Bursa”ya her şeyin en güzeli yakışır. Toplantıda şehirlerimizi daha yaşanabilir, daha sağlıklı, daha güzel ve insanların daha mutlu olacağı hale getirebilmek için paylaşımlarda bulunduk. Şehirlerimizde gelişim ve dönüşüm başladı. Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa”ya yakışır hizmetleri yapıyor” görüşünü iletti.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ise Bursa”da yeni Türkiye”nin yeni şehirlerinin nasıl olacağının konuşulduğuna değinerek, “Bu toplantıları Bursa”dan başlattık. Başbakanımız, Bursa”ya pozitif ayrım yaptı. Yeni Türkiye”ye marka değeri yüksek şehirler yakışır. Bursa da önder şehirlerden. Geldik, gördük ve örnek aldık” değerlendirmesinde bulundu.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, proje üretirken Bursa”yı örnek aldıklarını kaydetti.