Erciyes’te Teleferikte Kurtarma Tatbikatı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarıyla dünyanın sayılı kayak merkezlerinden birisi haline gelen Erciyes Kayak Merkezi, 2019-2020 kış sezonuna hazırlanıyor.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarıyla dünyanın sayılı kayak merkezlerinden birisi haline gelen Erciyes Kayak Merkezi, 2019-2020 kış sezonuna hazırlanıyor. Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Erciyes A.Ş., yeni sezon öncesi kurtarma tatbikatı yaptı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Erciyes A.Ş. tarafından senaryo gereği Erciyes Kayak Merkezi’ndeki gondolda mahsur kalan dört kişi için kurtarma tatbikatı yapıldı. Hacılar Kapı’da düzenlenen tatbikatta Erciyes A.Ş. Pist Güvenlik Arama ve Kurtarma ekiplerinin yanı sıra AFAD, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), Turkuaz Arama Kurtarma ve 112 sağlık ekipleri yer aldı.

Ekiplerin başarılı ve koordineli bir şekilde çalışması sonucu tatbikatın senaryosu gereği teleferikte mahsur kalan dört kişi kurtarıldı. Tatbikatla ilgili açıklamalarda bulunan Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Cahid Cıngı, Erciyes’e gelen misafirlere dünyanın kullanmış olduğu en son teknolojiyi kullanarak hizmet verdiklerini belirtti. Erciyes A.Ş. olarak herhangi bir olumsuzluğa karşı her zaman hazır olduklarını ifade eden Cıngı, “Erciyes Kayak Merkezi’nde pist güvenlik ekiplerimiz kış boyunca misafirlerimize yardımcı oluyorlar. Ekiplerimiz aynı zamanda teleferiklerde meydana gelebilecek aksilikler neticesinde orada bulunan misafirlerimizi, sağlıklı ve problemsiz şekilde tahliye etmek için de özel bir eğitim aldılar. Hem yurt dışı hem yurt içinde aldıkları bu eğitimi pekiştirmek için tatbikatlar yapıyorlar. Kayak merkezimizde sadece Erciyes A.Ş. değil asayişin sağlanması ve gelen misafirlerimizin huzurlu zaman geçirmesi için Jandarmamız da görev yapıyor. Jandarmamızın fedakarca çalışmaları sonucu şimdiye kadar hamdolsun çok olaylar yaşamadık. Erciyes A.Ş. ve Jandarmamızın yanı sıra 112 sağlık ekipleri, Turkuaz ve AFAD ile senkronize sağlanması için bu tatbikatı beraberce yürüttük. Senaryo gereği, teknik arıza sebebiyle çalışamayan gondolumuza halat üzerinden gerekli teknik araçlarla ulaşıldı ve kurtarma gerçekleştirildi. İnşallah tüm bu çalışmalarımızda huzurlu ve güzel bir sezon geçireceğiz” dedi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*