Atatürk Havalimanı Sahra Hastanesi İnşaat Çalışmaları Büyük Bir Hızla Devam Ediyor

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Hüseyin Keskin, Twitter’dan yaptığı bir paylaşımda, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında inşa edilen Atatürk Havalimanı yerleşkesindeki sahra hastanesi yapım çalışmalarının büyük bir hızla devam ettiğini bildirdi.

Genel Müdürümüzün konuyla ilgili olarak twitter hesabından(@dhmihkeskin) yaptığı paylaşım şöyle:

Türk havacılığının gelişimindeki tarihi misyonunu tamamlayıp hizmet nöbetini dünyanın yeni havacılık merkezi İstanbul Havalimanına devreden Atatürk Havalimanında pandemi ile mücadelede büyük önem taşıyan Sahra Hastanesi inşaat çalışmaları büyük bir hızla devam ediyor.

Genel havacılık ve kargo operasyonları 05/23 pistinden Annex-14 standartlarına uygun bir şekilde, uçuş emniyeti ve havacılık güvenliğinden taviz verilmeden gerçekleşiyor.

İstanbul Havalimanındaki pistler ile aynı doğrultuda olduğu için büyük taşınma sonrası kullanılmayan ve inşaat alanına dahil edilen pistler pandemi dolayısıyla aktif olarak hizmet veremeyen Türk havacılığı uçaklarına park hizmeti sağlıyor.

Hastane inşaatı ile genel havacılık ve kargo operasyonlarının farklı bölgelerde kesintisiz bir şekilde devam ettiği Atatürk Havalimanında incelemelerde bulunduk. 14 Kural’a riayet ettiğimiz bu günlerde özveriyle çalışan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyor; başarılar diliyorum.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*