Güneydoğunun ilk teleferiği

Gaziantep’te Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan ve toplamda bin 904 metrelik hata sahip olan Güneydoğu’nun ilk teleferik sistemi hizmete açıldı.
Şahinbey Parkı içerisinde kurulan teleferik sistemi, yaklaşık bir yıllık süre içerisinde projelendirildi. Kısa sürede ihalesi yapılan ve tamamlanan sistemin tek hat gidiş uzunluğu 952 metre. Toplamda gidiş-dönüş olarak bin 94 metre uzunluğundaki bir hata sahip olan teleferik sistemi, saniyede 4 metre hızla hareket ediyor. 20 adet kabini bulunan ve her kabininde 8 kişiyi taşıyabilen sistem, saatte bin kişi taşıyabilecek. Teleferik sisteminin yerden yüksekliği de en fazla 35 metreyi buluyor.

Güneydoğu’nun bu ilk teleferik sisteminin açılış töreni görkemli geçti. Halk oyunları gösterisiyle başlayan programda konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep’in, doğunun ve Güneydoğu’nun merkezi haline geldiğini belirterek, şehrin, daha yaşanabilir kent olma hedefine ulaşma yolunda, bir çok çalışmalara imza attığını belirtti. Sanayi alanında markalaşmada da önde gelen şehirde, son yıllarda turizm alanında yapılan yatırımlarla da hatırı sayılır bir noktaya gelindiğini ifade eden Tahmazoğlu, “Gaziantep bir yandan, çarpık kentleşmeyle mücadele ederken, bir taraftan modern yüzüyle Türkiye ve dünyaya örnek olma yolunda ilerliyor.” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik de Tahmazoğlu’nu, 2 yılda 160 parkı Gazianteplilerin hizmetine sunduğu için kutladı. Geçen hafta teleferiğe bindiğini ve parkın da çok iyi tasarlanmış bir mekan olduğunu anlatan Çelik, “Eminim ki sıcakların bastırmasıyla Gaziantepliler burada rahat nefes alacaktır. Hangi yönüyle bakarsanız bakın ciddi bir ihtiyaç olan parkımız. Bu ihtiyaç da giderilmiş durumda. Maalesef Şahinbey ve Şehitkamil’de merkezin dışındaki yapılaşmalar, çarpık kentleşmeye sahne olmuş yerlerdir. Önümüzdeki dönem hedef koyduk. Hiçbir vatandaşımızın hak kaybına uğramamasını sağlayıp, insanımızın sosyal donatı alanları bol olan, yeşil alanı olan doğru dürüst evlerde oturmaları için belediyelerimiz TOKİ ile işbirliği yapacak. TOKİ bugüne kadar 10 bin kadar konut üretti. Bundan sonraki dönemde de buna hız vereceğiz. Vatandaşlarımız da destek olursa bu yapılaşmayı ortadan kaldırabiliriz. Parkların yeşil alanların tadını çıkarabiliriz.”
şeklinde konuştu.
Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı ise teleferik sisteminin hayırlı olması temennisinde bulunarak, “Gaziantep, sanayideki gelişmişliğe paralel olarak, turizm, sağlık ve sosyal etkinlik alanında da büyük bir aşama kaydetmiştir. Bütün bu hizmet ve atılımlarda büyükşehir ve ilçe belediyelerinin katkısı büyüktür. Belediyelerimiz, sosyal ve kültürel alanda yaptığı çalışmalarla ihtiyacı karşılıyor ve takdir topluyorlar.” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından teleferik sisteminin açılışı gerçekleştirildi.

Kaynak: sabah

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*