Hakkari dağları snowboardla tanıştı

Hakkari dağları snowboardla tanıştı :Hakkarili gençler, 2800 rakımlı Merga Bütan Yaylası’nda snowboard yapıyor.

Yılın yarısında kar örtüsü altında bulunan ve binlerce metre yükseklikteki dağları ve yaylalarıyla turizm hamlesi gerçekleştiren Hakkari, özellikle çözüm süreciyle başlayan huzur ortamında kış sporlarına kapılarını açtı.

İLK KEZ SNOWBOARD

Hakkarili gençlerin kendi imkanlarıyla öğrendiği snowboard da ilk kez bu yıl Hakkari dağlarında yapılmaya başlandı.

Kent merkezine 12 kilometre uzaklıkta bulunan 2800 rakımlı Merga Bütan Yaylası’ndaki kayak merkezine giden gençler, burada snowboard yapmanın keyfini çıkarıyor.

Dağlarda snowboard ile kayan gençler aksiyon dolu anlar yaşıyor. Profesyonel snowboardcılara taş çıkaran gençler, bu dalda yapılan yarışmalara katılarak birincilik elde etmek istiyor.

“KENDİ İMKANLARIMIZLA SNOWBOARD EĞİTİMİ ALIYORUZ”

Snowboard yapmayı kendi çabasıyla öğrendiğini belirten Mehmet Koç, şimdi öğrenmek isteyen arkadaşlarına bu sporu öğretmeye çalıştığını söyledi.

Koç, burada kimsenin snowboard eğitimi vermediğini anlatarak, “Dağların yüksek kesimlerinden kayarak aksiyon dolu anlar yaşıyoruz. Kendi imkanımızla bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Bu sporu yapmak biraz zor ama eğlenceli. Öğrenmek isteyen arkadaşlarımız oluyor. Ben de kendilerine yardımcı oluyorum. Bu sporu öğrenmek isteyenlerin sayısı her geçen gün artıyor” dedi.
Hakan Şener de genellikle olimpiyatlarda snowboard gördüklerini ifade ederek, “Şuanda dışarıdan herhangi bir destek almadan kendi imkanlarımızla snowboard eğitimi alıyoruz. Bizim dileğimiz sadece 5 kişiyle sınırlı olmasın 100 kişi snowboard yapsın. Bütün insanlar buraya gelsin Hakkari’yi tanısın, Hakkarili gençlerin ne kadar yetenekli olduğunu görsün” şeklinde konuştu.